Finanțe Stiri

Banca Transilvania a finalizat achizitia Volskbank

8 apr. 2015 < 1 min

Banca Transilvania a finalizat achizitia Volskbank

Reading Time: < 1 minut

Banca Transilvania considera ca achizitionarea Volskbank Romania, proces finalizat pe 7 aprilie, este o oportunitate care o ajuta in strategia de crestere si consolidare. Volskbank are aproximativ 180.000 de clienti si un portofoliu mare de credite retail.

Banca Transilvania afirma ca isi va pastra modelul de business si cultura organizationala, dar si strategia de crestere si consolidare, care ia in calcul integrarea treptata, timp de cateva luni, a Volksbank Romania in structura BT.

Din 10 decembrie 2014, cand a fost semnat angajamentul ferm privind achizitionarea Volksbank Romania de catre Banca Transilvania, cele doua banci au functionat ca entitati bancare distincte, pana cand au fost finalizate formalitatile legale.

Horia Ciorcila, Presedinte, Consiliul de Administratie BT, si Ömer Tetik, Director General BT au spus ca vor veni cu solutii in ceea ce priveste cresterea agresiva a cursului francului elvetian din ultimii ani. Primele decizii in acest sens luate de Banca Transilvania sunt: stoparea calcularii comisionului de risc pentru clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania si care au semnat contracte ce includeau acest aspect; returnarea sumelor incasate cu titlu de comision de risc, in etape, prin diminuarea creditului in sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elvetieni in lei/euro si prelungirea cu o luna, pana pe 17 mai, a deciziei privind inghetarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014. Banca Transilvania va oferi din 4 mai, in sediile Volksbank Romania, o reducere de 22,5% pentru clientii care doresc conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau euro. In plus, la acest procent va fi adaugata, dupa caz, valoarea comisionului de risc.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: