Finanțe Stiri

Banca Transilvania – Bancpost, fuziune finalizată

7 ian. 2019 2 min

Banca Transilvania – Bancpost, fuziune finalizată

Reading Time: 2 minute

Banca Transilvania (BT) anunță finalizarea fuziunii cu Bancpost. Horia Ciorcilă, Preşedinte al Consiliul de Administrație BT, și Ömer Tetik, directorul general al băncii, spun, într-un mesaj comun, bun venit la Banca Transilvania clienților şi angajaților Bancpost.

„Suntem bucuroşi să anunțăm că Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 şi parcurgerea unui plan ambițios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni. Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel național a rețelei de unități. Avem curajul, experiența şi resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață. Bun venit la BT!”, arată reprezentanții BT, în mesaj. 

Conducerea BT arată că banca are de acum înainte o responsabilitate tot mai mare față de cei 3 milioane de clienți ai băncii, 10.000 de angajați ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de acționari şi față de economia românească. De asemenea, banca va continua implicarea în creşterea Victoriabank din Republica Moldova şi în consolidarea sistemului bancar din țara vecină.

“În cei 25 de ani de când a început povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creşterea businessului său, aproape tot profitul obținut, reuşind astfel să susțină economia, companiile, antreprenorii şi visele românilor”, se arată în mesaj.

În ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la rândul lor susțin 1,3 milioane de angajați şi familiile lor. De asemenea, tot în ultimii 10 ani Banca Transilvania a plătit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei şi a investit peste 1,1 miliarde lei în dezvoltarea activității. 

“Prioritățile noastre se vor întrepta şi de acum încolo spre inovație şi tehnologie, pentru a simplifica şi eficientiza relația clienților cu BT”.

„Mulțumim clienților noştri că sunt şi au fost alături de noi inclusiv pe parcursul acestei integrări. Îi asigurăm că lucrează cu o bancă antreprenorială, pentru care experiența pozitivă oferită este pe primul plan.  De asemenea, mulțumim celor care au contribuit la succesul acestei achiziții, integrări şi fuziuni: echipele BT şi Bancpost, autorități, consultanți şi avocați. Cu toții au făcut posibil acest moment istoric pentru Banca Transilvania şi pentru sistemul bancar românesc.  Banca Transilvania are curaj. Povestea BT merge mai departe”, se arată în încheierea mesajului.

One Comment
  1. Banca Transilvania va achiziționa cu 43 mil. euro Idea::Bank și celelalte companii cu brandul IDEA în România - Revista Biz
    […] 2018, banca a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing. Aceste achiziții au completat strategia de creștere și consolidare a cotei de piață BT, […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: