Stiri CSR

Banca Transilvania susține Via Transilvanica printr-un parteneriat strategic pe cel puțin trei ani cu Tășuleasa Social

9 mart. 2023 2 min

Banca Transilvania susține Via Transilvanica printr-un parteneriat strategic pe cel puțin trei ani cu Tășuleasa Social

Reading Time: 2 minute

Banca Transilvania anunță susținerea Via Transilvanica printr-un parteneriat strategic, pe cel puțin trei ani, cu Tășuleasa Social. BT contribuie financiar, dar și prin acțiuni de voluntariat și promovare.

„Via Transilvanica – Drumul care unește” unește țara pe diagonală, pe o lungime de 1.400 km, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin, trecând prin 10 județe. Inițiativa se adresează celor care, indiferent de vârstă, doresc să descopere locuri, istorie, cultură și comunități, dar și activități de mișcare în aer liber. Proiectul a fost lansat de Asociația Tășuleasa Social în 2018, iar amenajarea a fost finalizată în 2022.

„Pentru noi, Via Transilvanica este un proiect de țară, un proiect în care ne regăsim perfect, pentru că întreg proiectul vorbește despre România, la fel ca BT. Ne dă ocazia să facem și mai mult pentru țara noastră, să contribuim la formarea unei comunități atașate de natură și la dezvoltarea comunităților prin care trece. Acesta unește România, reinventează turismul, este despre curaj, mobilizare, generozitate și sustenabilitate.”

Ӧmer Tetik, director general, Banca Transilvania

Via Transilvanica trece prin județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Caraș-Severin. Traseul poate fi parcurs indiferent de anotimp, pe etape sau în întregime, pe jos, cu bicicleta sau călare. Proiectul promovează valorile culturale, etnice, istorice, naturale și diversitatea României.

„Acum, după realizarea primului traseu de lungă distanță din România, care a devenit o infrastructură națională de 1.400 kilometri, suntem foarte bucuroși să-i avem din nou parteneri pe Banca Transilvania, pentru a-l putea îngriji și a-l face sustenabil. Calitatea și siguranța traseului sunt prioritățile noastre în următorii trei ani, iar pentru a asigura acest lucru pentru cei care-l vor folosi, este nevoie de un partener de lungă distanță.”

Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social

Colaborarea între Banca Transilvania și Asociația Tășuleasa Social are un istoric de zece ani, prin programele de împăduriri cu voluntari, denumite Pădurea Transilvania. De-a lungul timpului, BT,  Tășuleasa Social și peste 15.000 de voluntari au împădurit cu 450.000 de puieți o suprafață totală de 75 de hectare, în mai multe județe din țară.

Înființată în anul 2000, Asociația Tășuleasa Social derulează proiecte ecologice, educație de mediu, sportive și socio-culturale. Activitățile cu voluntari au avut loc anual, la proiecte de împădurire, sociale împărțind cadouri de Crăciun sau la activitățile de educație de mediu în Pădurea Pedagogică. Tășuleasa Social are o vastă experiență în domeniul voluntariatului și al proiectelor derulate cu voluntari în cei 22 de ani de existență: 14.000 de tineri și copii au trecut prin programele asociației, 1,5 milioane de copaci plantați cu ajutorul voluntarilor și peste 300.000 de cadouri împărțite în țară.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: