Categories: CompaniiStiri

Bergenbier lanseaza prima bere de tip ALE

Reading Time: 2 minute

Bergenbier a lansat un nou sortiment de bere, Bergenbier ALE, prima bere de tip ALE produsa si distribuita la nivel national in Romania.

Noul Bergenbier ALE este creat dupa o reteta originala, folosind o drojdie speciala de tip ALE, de fermentatie superioara. Procedeul de productie, diferit de cel al unei beri de tip Lager, precum si tipul special de drojdie folosit, determina caracteristicile produsului: un gust deosebit, o culoare de chihlimbar, un corp plin si o spuma bogata. Bergenbier ALE este propunerea maestrilor berari Bergenbier pentru o experienta speciala, de Sarbatori, fie ca este vorba de o intalnire cu prietenii sau o cina in familie, arata compania, intr-un comunicat de presa.

„Inovatia a caracterizat in permanenta activitatea companiei noastre si suntem mandri ca acum putem sa lansam la nivel national o noua bere: Bergenbier ALE. Este o bere blonda speciala, de tip ALE, in editie limitata, creata de maestri nostri berari dupa o reteta originala. Gustul deosebit al produsului este completat de ambalajul special, oferind consumatorului senzatia unui moment de rasfat atunci cand consuma un Bergenbier ALE in compania prietenilor”, declara Gabriela Lupas-Ticu, Director de Marketing, Bergenbier S.A. – Molson Coors Company.

Noul Bergenbier ALE are un continut de alcool de 5,5% si este disponibil pe piata incepand cu luna noiembrie, in editie limitata, sub forma de sticla nereturnabila de 0,5L,doza de aluminiu de 0,5L si ambalaj de tip multipack (4 doze).

Berea este cea mai populara bautura alcoolica din lume si a treia bautura consumata la nivel global, dupa apa si ceai, existand doua mari categorii de bere: ALE (pronuntat „eil”) si Lager. Si, chiar daca berea de tip Lager este cel mai raspandit tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche bere din lume, fiind produsa inca din Antichitate. Diferenta intre cele doua este data de tipul de drojdie folosit si de procesul de fabricatie, restul ingredientelor fiind aceleasi: cereale, apa si hamei. Berea de tip ALE foloseste un tip de drojdie de fermentatie superioara, care ii ofera un gust deosebit, plin de caracter. La fel ca si berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite culori, maltul folosit fiind cel care influenteaza culoarea. Astfel, poate fi o bere deschisa la culoare (pale ALE), blonda (golden ALE), poate ajunge catre nuante aramii (amber ALE) sau chiar catre culori inchise (cum sunt berile de tip stout).

Oana Voinea

Recent Posts

Haute Culture organizează o nouă ediție Ladies of Haute Culture

Revista Haute Culture pregătește o nouă ediție a evenimentului emblematic dedicat valorilor autentice Ladies of Haute Culture, pe 26 aprilie,…

12 ore ago

ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de aproape 82 mil. euro

ROCA Investments anunță o evaluare curentă înainte de distribuirea dividendelor de 81,64 milioane euro pentru anul 2023, marcând o creștere…

14 ore ago

Nichita Stănescu, inedit – ”De dor de sufletul lui Andersen”

Noul volum „De dor de sufletul lui Andersen“, cu texte semnate Nichita Stănescu (1933 - 1983) conţine o colecţie de…

14 ore ago

Cât costă un angajat nefericit? De ce echilibrul emoțional al oamenilor din echipă nu este doar „o problemă personală”

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în temeni de business, lipsa stării de bine poate cauza pierderi…

14 ore ago

Roxana Memetea: Puterea exemplului în leadership

Pentru mine, în leadership, cheia a fost mereu puterea exemplului. Mi se pare vital ca persoana care se află la…

14 ore ago

Concentrix + Webhelp devine Concentrix. Compania este prezentă și în 6 orașe din România

Concentrix Corporation, activă la nivel global în domeniul tehnologiei și serviciilor în zona de customer experience, anterior cunoscut sub numele…

14 ore ago