BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

BizRemote: Audiențe și consultanță online, la Ministerul Fondurilor Europene

19 mart. 2020 < 1 min

BizRemote: Audiențe și consultanță online, la Ministerul Fondurilor Europene

Reading Time: < 1 minut

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a adoptat mai multe măsuri ce permit funcţionarea şi interacţiunea cu beneficiarii care implementează proiecte, limitând astfel răspândirea COVID-19, printre acestea numărându-se munca la domiciliu pentru o parte dintre angajaţi şi asigurarea electronică şi telefonică a audienţelor, a anunţat instituţia.

„Pentru a asigura continuitatea în regim normal de muncă, 50% dintre angajaţii fiecărei structuri vor veni alternativ la serviciu, cealaltă jumătate putând opta pentru telemunca de la domiciliu. Aceştia au obligaţia de a răspunde la orice solicitare profesională luând în calcul inclusiv posibilitatea de a reveni la birou dacă acest lucru este necesar pentru buna desfăşurare a activităţii structurilor din care fac parte”, se arată în comunicatul MFE.

O altă măsură luată de MFE pentru eficientizarea comunicării publice a fost punerea la dispoziţia publicului de instrumente pentru asigurarea electronică şi telefonică a audienţelor, precum şi aplicaţia HelpDesk prin care se oferă răspuns în maxim 36 de ore http://bit.ly/ProtejareaBeneficiarilorFondurilorEuropene.

La nivel de Programe Operaționale, au fost comunicate deja instrucțiuni adresate beneficiarilor Programului Operațional Capital Uman (http://bit.ly/Instructiune_POCU), Programului Operațional Asistență Tehnică (http://bit.ly/InstructiunePOAT), respectiv beneficiarii Programului Operațional Competitivitate (http://bit.ly/Instructiune_POC).

„Astfel se reglementează comunicarea la distanţă între beneficiari/parteneri şi Autorităţile de Management sau Organismele Intermediare, precum şi modalitatea de recuperare a întârzierilor acumulate în această perioadă. Suplimentar, beneficiarii de fonduri europene afectaţi de adoptarea măsurilor de urgenţă prevăzute de Decretul care instituie starea de urgenţă pot decide, împreună cu Autorităţile de Management sau Organismele Intermediare, să suspende contractele de finanţare încheiate conform legii”, potrivit sursei citate.

Consultările publice pentru stabilirea priorităţilor de finanţare în viitoarea perioadă de programare (2021-2027) anunţate şi demarate vor continua, în funcţie de disponibilitatea participanţilor.

În zilele următoare, Ministerul Fondurilor Europene va reveni cu informări şi clarificări la temele primite prin intermediul audienţelor online şi platformei HelpDesk.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: