Business Antreprenori BizRemote by certSIGN Interviuri

BizRemote: Codecool a mutat toate campusurile online

18 mart. 2020 2 min

BizRemote: Codecool a mutat toate campusurile online

Reading Time: 2 minute

Școala de programare Codecool și-a mutat de săptămâna trecută toate cursurile și activitățile în online. Practic, toate campusurile s-au mutat online, atât cel din România, cât și cele din Ungaria și Polonia și toți studenții, cât și echipa Codecool lucrează online, de acasă. Am întrebat-o pe Claudia Tamași, Country Manager Codecool Romania, care sunt instrumentele care pot fi folosite la ora actuală pentru cursuri la distanță.

Datorită multitudinii de instrumente care permit colaborarea online, există numeroase feluri prin care prezența, lucrul propriu-zis și prezentările pot fi făcute la cel mai înalt nivel, chiar și la distanță. Chiar zilele trecute am avut o sesiune de prezentare de proiecte ale studenților noștri, în care am fost activi peste 40 de colegi și studenți, timp de 3 ore.

Câteva dintre instrumentele propuse de noi sunt următoarele:

  1. Whereby (screen sharing)
  2. Google Hangouts (video chat & screen sharing)
  3. Visual Studio Code Liveshare
  4. Floobits (code sharing for IntelliJ)
  5. Lucidchart (flowchart editor)
  6. Draw.io (flowchart editor)
  7. GitHub Gist (code sharing)

Businessul Codecool în vremea coronavirusului

Suntem până la urmă o școală de programare, domeniul nostru de lucru este unul prin excelență digital. În mod normal, formatul cursurilor presupune o săptămână de studiu la școală, o săptămână de studiu individual de acasă, așa că studenții noștri sunt obișnuiți să petreacă practic 50% din timp la distanță. Iar acum extindem acest gen de activitate. În ceea ce îi privește pe restul angajaților, având în vedere toate soluțiile digitale pe care le avem la îndemână, ne-a fost foarte ușor să mutăm activitatea în online. 

Standardele de securitate și GDPR

Platforma noastră de studiu este online, iar studenții se conectează la ea utilizând conturi personale prin intermediul cărora se accesează și celelalte sisteme. Nu avem rețele interne, toate sunt în cloud și se pot accesa de oriunde, fără restricții.

Impactul imediat al COVID-19 asupra businessului  

E greu de prezis în acest moment care va fi impactul epidemiei asupra businessului, însă în mod cert există un impact semnificativ al programării asupra epidemiei. Fiind un domeniu cu aplicabilitate atât de largă, își poate dovedi utilitatea inclusiv în astfel de perioade dificile. Ne gândim, de exemplu, la efortul celor de la Code4Romania, ce se folosesc de programare pentru a crea și implementa un set nou și adaptat de bune practici pentru contextul deosebit prin care trecem. Considerăm că acest gen de inițiativă dovedește că nevoia de programatori este una constantă sau cel puțin în creștere și va continuă să rămână așa și după trecerea crizei.

În cazul nostru specific, ne-am adaptat ușor la noua situație. Avem prezentări online cu partenerii de business, interviurile de angajare ale studenților absolvenți din alte țări se întâmplă deja online, astfel că situația este sub control. Este posibil ca procesul de semnare a contractelor de angajare să se amâne, dar acest lucru este de înțeles – preferăm să fim cu toții în siguranță până vom depăși situația de criză și vă dorim tuturor sănătate. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: