BizRemote by certSIGN Companii Stiri

BizRemote: Interviurile video câștigă teren

13 mart. 2020 2 min

BizRemote: Interviurile video câștigă teren

Reading Time: 2 minute

Schimbare pe piața muncii: tot mai multe companii s-au adaptat la noul context generat de Covid-19 și apelează la interviuri video, în locul celor tradiționale, față în față.

Munca remote, limitarea ședințelor, a călătoriilor și găsirea unor alternative viabile care să permită continuarea activităților din companii, ca și până acum, reprezintă realitatea la care trebuie să se adapteze, cel puțin pentru o perioadă de timp și angajatorii din România. Astfel, una dintre măsurile la care apelează tot mai mulți angajatori este organizarea video interviurilor de angajare, ca măsură de protecție împotriva virusului Covid-19.

„În acest moment, clienții noștri au posibilitatea de a ține interviuri video de angajare cu candidații, astfel încât să fie respectate toate măsurile de prevenție și protecție împotriva coronavirsului. Toată lumea este conștientă că trebuie să acționăm calm, dar foarte responsabil în această perioadă, de aceea astfel de soluții alternative trebuie găsite în timp real. Ne așteptăm ca angajatorii să îl folosească, de acum, cu preponderență. Și pentru candidați este un impuls. Au mai mult curaj să aplice și participă la interviuri mai relaxați. Inclusiv noi, în eJobs, am început să îl folosim pentru că este foarte util și ne ajută să salvăm timp”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Aceasta este doar una dintre măsurile pe care le-au luat companiile. O creștere la fel de importantă a fost înregistrată și în ceea ce privește implementarea sistemului de muncă la domiciliu – aproximativ 25% dintre companii au trimis angajații să lucreze de acasă și au introdus măsuri clare pentru a reduce sau chiar a elimina riscul unor posibile îmbolnăviri.

„Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, asta este cert, însă business-urile trebuie să rămână în picioare, așa că toată lumea se gândește la soluții dinamice, astfel încât activitatea de zi cu zi să aibă cât mai puțin de suferit. Pentru noi, asta înseamnă timpi de reacție foarte scurți, soluții implementate imediat și de care să poată beneficia oricare dintre cei peste 9.000 clienți activi pe care îi avem”, mai spune Bogdan Badea.

Video interviul este o funcționalitate care poate fi accesată, gratuit, din contul de client al companiilor active pe eJobs.ro. Interviurile sunt programate de comun acord cu candidații, ambele părți primind, pe email, un link ce trebuie accesat în ziua și la ora stabilite. Mecanismul este foarte intuitiv și ușor de folosit atât pentru recrutori, cât și pentru cei care își caută un loc de muncă. În momentul de față, aproximativ 27.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: