Companii Stiri

Sanador si-a facut departament de traumatologie sportiva

30 iun. 2016 2 min

Sanador si-a facut departament de traumatologie sportiva

Reading Time: 2 minute

Sanador inaugureaza Departamentul de Traumatologie Sportiva si devine singurul furnizor de servicii medicale private din Romania care ofera tratament personalizat si integrat pentru sportivii de performanta, sportivii amatori sau persoanele active.

Departamentul reuneste 5 sectii: imagistica, bloc operator (ortopedie) si ATI, recuperare, psihologie, boli de nutritie si metabolism. Prin structura sa, acest departament le permite medicilor sa comunice si sa urmareasca, mult mai in detaliu, evolutia unui pacient, din momentul in care acesta este evaluat clinic si paraclinic, diagnosticat, operat (acolo unde este necesar), recuperat medical, consiliat psihologic si nutritional, pana la integrarea familiala si profesionala, anunta Sanador, intr-un comunicat de presa.

“Un sportiv de performanta are nevoie nu doar de o interventie chirurgicala, ci si de un program de recuperare preoperatorie si postoperatorie adaptat necesitatilor sale, de un consilier psihologic si de un nutritionist (…) ne dorim sa oferim, in continuare, calitate si servicii medicale complete unor pacienti ale caror cariere depind de noi, din momentul in care intra in spital, pana la reluarea activitatii”, declara Dr. Bogdan Andrei, Medic Specialist Departament Traumatologie Sportiva, Spitalul Sanador.

“In ultimii 3 ani, am avut aproximativ 500 de interventii chirurgicale reusite la Sanador, in zona sportiva, servicii chirurgicale completate de un program complex de recuperare oferit de colegii mei. De aici nevoia Departamentului de Traumatologie Sportiva”, declara Dr. Bogdan Andrei, Medic Specialist Departament Traumatologie Sportiva, Spitalul Sanador.

In cadrul Departamentului de Traumatologie Sportiva sunt tratate afectiuni ale membrului superior, ale membrului inferior, rupturi musculare, rupturi totale si partiale ale tendoanelor. Afectiunile cu un grad crescut de risc sunt tratate prin tehnici inovatoare de chirurgie.

Terapie cu celule stem

Un tratament practicat doar in cadrul Sanador este terapia cu celule stem, care reprezinta cel mai performant tratament existent la ora actuala in ortopedie si in trauma sportiva. In linii generale, se bazeaza pe recoltarea de maduva osoasa (minim invaziv) din tibie sau din creasta iliaca, care, apoi, se centrifugheaza si se obtin celulele stem, care sunt folosite pentru tratarea diferitelor afectiuni.

“Pentru ca stim cat de important este pentru sportivi sa aiba la dispozitie o echipa completa de specialisti care sa le asigure intoarcerea rapida la viata dinaintea accidentarii, am decis sa raspundem, inca o data, nevoilor pacientilor nostri si sa marcam inca o premiera in serviciile medicale private din Romania”, declara Dr. Doris Andronescu, Director General Sanador.

Echipa operatorie a Departamentului de Traumatologie Sportiva este formata din medici specializati in ortopedie traumatologie: Dr. Bogdan Ioan Andrei, Dr. Mihai Gavrila, Dr. Alexandru Cristian Crintea, Dr. Vlad Catalin Gican, Dr. Liviu Ojoga, Dr. Codrin Huszar, Dr. Adrian Dima, Dr. Razvan Ionut Dragomir, Dr. Vladimir Puscasu si Dr. Ciprian Costel Pascu, care vor avea la dispozitie doua sali de operatie dedicate ortopediei si traumatologiei.

Echipa de recuperare este formata din Dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare, medicina fizica si balneologie si fizio-terapeuti. Spitalul SANADOR dispune de unul dintre cele mai moderne centre de recuperare.

Tot din aceasta echipa multidisciplinara fac parte si un medic nutritionist, un psiholog si un medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva – Dr. Bogdan Maciuceanu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: