Tech

BizRemote: Skype introduce Meet Now, opțiunea gratuită de videoconferințe, concurență directă la Zoom

5 apr. 2020 < 1 min

BizRemote: Skype introduce Meet Now, opțiunea gratuită de videoconferințe, concurență directă la Zoom

Reading Time: < 1 minut

După ce Zoom a devenit liderul de facto în videoconferințe în urma restricțiilor impuse la nivel internațional din cauza noului coronavirus, au apărut și probleme legate de securitatea aplicației.

Pare să fie momentul oportun pentru un contraatac din partea Microsoft, care a anunțat lansarea Skype Meet Now, prin care puteți organiza videoconferințe pentru care participanții nu trebuie să instaleze aplicația sau să aibă un cont Skype.

Cei care nu au aplicația Skype instalată vor fi redirecționați către clientul web al Skype, disponibil pentru Microsoft Edge și Chrome. Utilizatorii de Skype pot participa la întâlnirile video fără a introduce datele de acces ale contului, ca vizitatori.

Inițiatorul ședinței trebuie, însă, să aibă instalat Skype și să aibă cont. Opțiunea Meet Now generează un link unic ce poate fi trimis participanților. Nu există limită de timp, spre deosebire de Zoom, care are o limită de 40 de minute pentru conturile gratuite.

Link-ul Skype Meet nu expiră și poate fi folosit oricând, iar ședințele pot fi înregistrate, fiind stocate maxim 30 de zile de către Skype. Ca și la celelalte apeluri Skype, se poate face screen sharing, pentru a arăta participanților prezentări sau materiale pregătite pentru întâlnire. Iar fundalul poate fi blurat, ca să nu mai fiți nevoiți să căutați cadrul cel mai „curat” pentru a participa la ședință.

Aplicația de videoconferințe Zoom a ajuns să aibă 200 de milioane de utilizatori zilnic, dar compania a recunoscut că există probleme de securitate din cauza faptului că nu au gândit aplicația pentru utilizatori obișnuiți, ci pentru companii cu departamente de IT care se ocupă de partea de securitate.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: