Companii Stiri

Black Friday în rate

1 nov. 2016 2 min

Black Friday în rate

Reading Time: 2 minute

Black Friday se sărbătorește în America după Ziua Recunoștinței (ultima joi din luna noiembrie, adică 24 noiembrie), deci evenimentul de cumpături se va întâmplă peste ocean în weekendul 25-27 noiembrie.

La noi, tot mai multe companii au lansat oferte în avans, chiar și cu o lună înainte sau cu promoții premergătoare momentului în care se petrece Black Friday de obicei.

La Evomag, de exemplu, Black Friday începe cu o primă rundă între 1 și 4 noiembrie. Compania a constatat că tot mai mulți clienți aleg să plătească în rate produsele achiziționate: peste 80% dintre clienți. Ponderea va creşte semnificativ până la finalul anului, ca urmare a demarării campaniilor de reduceri.

mihai_patrascu_ceo_-evomag„Procentul clienţilor care plătesc în rate pentru produsele cumpărate aproape s-a dublat în ultimul an şi ne aşteptăm să crească semnificativ în perioada următoare. Este o tendinţă pe care o simţim din plin şi pentru care ne-am pregătit, încheind parteneriate cu 10 instituţii financiare bancare şi nebancare”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Valoarea medie a coşului de cumpărături pentru comenzile achitate în rate este între 800 şi 1.000 de lei, semnificativ mai mare faţă de valoarea medie a comenzilor înregistrate în mod obişnuit pe evoMAG.ro.

Cei care optează pentru achiziţia produselor în rate aleg să plătească, în medie, într-o perioadă obişnuită din an, în trei până la şase rate. De Black Friday şi în ultima perioadă din an, când, de regulă, românii fac cele mai multe achiziţii, nevoia acestora pentru plata în mai multe rate creşte. Astfel, şi opţiunile de plată sunt mai diverse. Spre exemplu, la evoMAG, produsele cumpărate pot fi plătite în această perioadă în 12 rate fără dobândă prin Banca Transilvania, în 15 rate prin Bonus Card de la Garanti Bank, în 12 rate fără dobândă prin cardul all inclusive de la BRD Finance şi în 12 rate prin cardul de credit de la ING. De asemenea, cei interesaţi pot accesa un credit online de la Credius, care nu necesită adeverinţă de venit şi care aduce o reducere suplimentară de 5% la produsele achiziţionate.

„Prin prima rundă de Black Friday vrem să testăm apetitul românilor pentru reduceri semnificative şi este, în acelaşi timp, un test pe care îl facem să ne punem la punct pentru runda finală de Black Friday din 18 – 20 noiembrie”, precizează Mihai Pătraşcu.

Reducerile disponibilie până pe 4 noiembrie vizează peste 6.500 de unităţi, din aproape toate categoriile de produse existente pe evoMAG.ro. Cele mai multe dintre produsele aflate acum la promoţie nu vor fi inlcuse în oferta de Black Friday din perioada 18 – 20 noiembrie.

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com – Store advertising sales

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: