Tech

Bosch și Daimler testează conducerea autonomă în 2019

11 dec. 2018 2 min

Bosch și Daimler testează conducerea autonomă în 2019

Reading Time: 2 minute

Orașul San José va fi folosit ca oraș-pilot pentru testarea serviciului de comandă a autovehiculelor la cerere, cu un grad ridicat de autonomie sau conducere complet autonomă (nivel SAE 4/5), anunțat recent de Bosch și Daimler. Se preconizează că testarea serviciului va începe în cea de-a doua jumătate a anului 2019.

Folosind autovehicule automate Mercedes-Benz Clasa S, Bosch și Daimler își propun să ofere serviciul unei comunități selectate de utilizatori din zona San Carlos/Stevens Creek dintre centrul și vestul orașului San José. Deoarece în următoarele două decenii se estimează o creștere de 40 de procente a populației, zona metropolitană se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari privind transportul. În plus, San José dorește să se pregătească pentru un viitor în care autovehiculele autonome vor circula pe drumurile publice, arată Bosch, într-un comunicat de presă.

„Proiectul-pilot este o oportunitate pentru a analiza modul în care autovehiculele autonome ne pot ajuta să facem față cerințelor viitoare privind transportul”, afirmă Sam Liccardo, primarul orașului San José.

„Susținem conducerea autonomă de mai mulți ani. Cu acest proiect-pilot vom dobândi informații importante privind cel mai bun mod de conectare a autovehiculelor complet autonome cu utilizatorii serviciilor de mobilitate din viitor”, afirmă Michael Hafner, vicepreședinte al diviziei Drive Technologies and Automated Driving din cadrul Daimler AG.

„Trebuie să regândim transportul în mediul urban. Conducerea autonomă ne va ajuta să avem o imagine completă asupra traficului urban din viitor”, afirmă Dr. Stephan Hönle, vicepreședinte senior al diviziei de Conducere automatizată din cadrul Robert Bosch GmbH.

Aplicația pentru serviciul de comandă a autovehiculelor la cerere, gestionată de către departamentul Servicii de mobilitate din cadrul Daimler, va demonstra modul în care serviciile de mobilitate, precum utilizarea în sistem car-sharing a autovehiculelor (car2go), comanda autovehiculelor (mytaxi) și platformele multimodale (moovel) pot fi conectate în mod inteligent.

Operațiunea de test va furniza informații cu privire la modul în care autovehiculele cu grad ridicat de autonomie sau complet autonome pot fi integrate într-o rețea de transport multimodal. Obiectivul este de a oferi o experiență digitală fără cusur, în care o comunitate selectată de utilizatori are posibilitatea de a comanda un autovehicul care se conduce singur, monitorizat de un șofer de siguranță, și de a se deplasa complet autonom de la o poziție specificată de unde va prelua clientul și până la destinație.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: