Finanțe Stiri

BRD: finanțare de 52,5 milioane lei pentru construcția stadionului Steaua

27 aug. 2020 2 min

BRD: finanțare de 52,5 milioane lei pentru construcția stadionului Steaua

Reading Time: 2 minute

BRD Groupe Société Générale și Construcții Erbașu SA, în calitate de lider al Asocierii Construcții Erbașu – Concelex – Terra Gaz Construct, au semnat un contract de credit în valoare de 52,5 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de construcție a noului stadion Steaua.

În cadrul plafonului de finanțare dedicat proiectului, BRD a acordat liderului de Asociere o facilitate de credit cu două componente, una de finanțare revolving a cheltuielilor de execuție, ce a înregistrat în intervalul martie 2019 – august 2020 utilizări cumulate în cuantum de 142,4 milioane lei, dar și una de garantare a obligațiilor asumate prin contractul de lucrări, cu o utilizare în valoare de 10,9 milioane lei, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Proiectul este realizat în contextul găzduirii a patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020 (trei în faza grupelor și unul în optimi), ce urmează a se disputa pe Arena Națională în vara anului 2021, stadionul Steaua având ca destinație desfășurarea antrenamentelor premergătoare acestor partide.

Noua arenă, cu o capacitate de 31.254 locuri, și o suprafață construită de 82.000 mp îndeplinește criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui și competitii sportive de rugby. Beneficiarii proiectului sunt Compania Națională de Investiții (CNI SA), pe perioada efectuării investiției și Ministerul Apărării Naționale, ulterior predării proiectului.

“Client BRD din 1994 și lider în domeniul infrastructurii publice, Construcții Erbașu a dezvoltat, împreună cu celelalte companii asociate, un nou proiect de referință care ne va bucura pe mulți dintre noi. Suntem mândri că l-am susținut, mai ales în aceste condiții speciale. Aceasta este o dovadă că dorim să sprijinim în continuare economia românească și antreprenorii români cu și mai multă energie și pasiune, pentru a face diferența pentru viitor”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonator al activității Corporate Banking.

Compania Construcții Erbașu a fost înființată în iulie 1990, ca întreprindere cu capital integral românesc, având 20 de angajați. Din anul 1991 compania, păstrând caracterul de afacere de familie, s-a transformat în societate pe acțiuni, iar ca acționari au fost cooptați o serie dintre angajații aflați înca de la început în firmă și care au contribuit din plin la dezvoltarea ei. Evoluția constant pozitivă din cei 30 de ani parcurși de la înființare și până în prezent a făcut ca societatea să fie capabilă să abordeze o gamă variată de lucrări în domeniul construcțiilor și nu numai, indiferent de mărimea și complexitatea acestora.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: