CSR Stiri

Bronz pentru România la Olimpiada Caselor Solare

31 iul. 2019 2 min

Bronz pentru România la Olimpiada Caselor Solare

Reading Time: 2 minute

Over4, echipa României care a participat la competiția internațională ”Solar Decathlon Europe 2019” din Ungaria, numită și ”Olimpiada Caselor Solare”, a obținut medalia de bronz, reprezentând cu mândrie țara noastră pe plan internațional.

Concursul a debutat pe 27 iunie în Szentendre, Ungaria și a adus la start zece echipe din opt țări și trei continente. Echipele au construit în doar 15 zile câte un prototip inovator de casă solară și sustenabilă, fiecare prototip fiind testat în cadrul a zece probe.

După aproape doi ani de la calificare și 35 de zile de concurs, echipa Over4 a reușit să proiecteze multidisciplinar, să strângă fondurile necesare pentru construcția prototipului Over4, prototip care a reușit să devanseze echipe de top din Europa, Asia și Africa.

”Am reușit să ne încadrăm cu succes în acest interval, fiind prima echipă care a obținut toate inspecțiile tehnice și a intrat oficial în competiție”, a povestit Răzvan Butucescu, Project Manager, Over4.

Prototipul Over4 este construit pe o structură de lemn, pe două niveluri și poate fi folosit atât ca locuință, cât și ca spațiu de co-working deoarece are mobilier reconfigurabil.

Over4 are o amprentă totală la sol de 130 metri pătrați, este 100% electrică având o capacitate de a produce de două ori mai multă energie decât consumă. 

În plus, echipa Over4 s-a situat pe locul secund la probele de Comunicare, Inovație și Bilanț Energetic, printre echipele finaliste fiind prezente cele ale Franței, Olandei, Belgiei, Spaniei sau Ungariei.

Over4 are certificarea  Green Homes de la Consiliul Român al Clădirilor și respectă toate cerințele și criteriile standardului Passivhaus atestându-și astfel sustenabilitatea. Este un exemplu al bunelor practici despre cum se poate construi eficient energetic, cu materiale sustenabile și costuri reduse, fiind un produs adresat pieței construcțiilor din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: