CSR Stiri

Casa Over4, pre-certificată Green Homes

29 mai 2019 2 min

Casa Over4, pre-certificată Green Homes

Reading Time: 2 minute

Casa Over4, proiectul care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon de anul acesta, a obținut pre-certificarea GREEN HOMES, în urma evaluării din etapa de proiectare.

Printre soluțiile implementate pentru construcția Casei Over4 se numără: structură modulară din lemn cu impact de optimizare a materialelor și de reducere spre zero a cantității de deșeuri din construcții generate, care vor fi transformate în decorațiuni și mobilier; infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă pe cinci fracții, pe perioada de operare; reducerea efectului de insulă de căldură prin folosirea unor materiale cu Index ridicat de Reflexie Solară pentru acoperiș; irigații eficiente; obiecte sanitare cu debit redus; un sistem inteligent de management al clădirii (BMS); eliminarea poluării luminoase nocturne și  reducerea consumului de energie; mobilier din lemn și produse lemnoase certificate FSC. Casa Over4 este autonomă, fiind echipată cu un sistem fotovoltaic și produce de 3 ori mai multă anergie electrică decât consumă, iar surplusul de energie este folosit pentru încărcarea mașinilor electrice.

Sistemul de certificare GREEN HOMES încurajează transformarea pieței rezidențiale din România, stimulând construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru familiile care le cumpăra. Acesta a fost creat pentru a combate provocările de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă, precum: defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor în timpul construcției și în timpul operării clădirilor. GREEN HOMES este asociat programului Ipoteca Verde prin care băncile partenere recompensează riscul investițional scăzul asociat achiziționării unei locuințe verzi.  

Echipa Over4 lansează campania de crowdfunding #Together4Better pentru a strânge fondurile necesare pentru deplasarea echipei și participarea cu succes în competiția Solar Decathlon Europe din iulie anul acesta. Mai multe detalii pe site

Casa Over4 este acum deschisa publicului in Bucuresti si poate fi vizitata pana pe 10 iunie. Mai multe informatii despre programul de vizitare gasiti aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: