Companii Stiri

Business construit din lemn si sticla

6 iul. 2016 4 min

Business construit din lemn si sticla

Reading Time: 4 minute

 

Producatorul german de case Huf Haus a anuntat patrunderea pe piata din Romania, unde va inaugura in septembrie un showroom format din doua case complet mobilate si utilate, ce vor putea fi vizitate de toti cei care iau in calcul sa se mute intr-o astfel de casa. 

Am ajuns intr-o dupa-amiaza ploioasa de mai la poarta fabricii Huf Haus din Hartenfels, un satuc german cu o populatie de 800 de locuitori, aflat la mai putin de 100 km de Köln. De indata ce am trecut pragul fabricii, care era invaluita intr-un miros placut de lemn proaspat prelucrat, mi-a cazut privirea pe bucatile uriase de lemn. Am observat imediat ca nodurile si orice alte mici defecte ale lemnului au fost eliminate. Cum inaintam prin fabrica, bustenii parca prindeau viata sub ochii mei, pe masura ce treceau prin procesul de slefuire, vopsire sau de perforare si imbinare a barnelor. Spre finalul vizitei in fabrica, lemnul capata deja forme cunoscute chiar si privirii unui profan in arhitectura sau constructii: scari, acoperisuri, pereti exteriori. La iesirea din unitatea de productie, similar unui joc puzzle sau Lego, vizitatorii au ocazia sa revada piesele care ies din mainile celor aproape 150 de angajati ai fabricii puse cap la cap, in satul Huf: un showroom format din cinci case, complet mobilate si utilate, ce pot fi vizitate de toti cei care iau in calcul achizitia unei astfel de case.

Romanii care doresc insa sa experimenteze confortul si traiul intr-o astfel de locuinta nu mai sunt nevoiti sa depaseasca granitele tarii si sa calatoreasca pana in Germania. La finele lunii trecute, Huf Haus, liderul industriei de tip post-and-beam in Europa, a intrat si pe piata din Romania, prin deschiderea a doua case-showroom in zona de nord a capitalei. Cladirile, cu un design unic, vor fi inaugurate in aceasta toamna si se vor adauga celor care deja pot fi vizitate in tari precum Germania, Marea Britanie sau Elvetia. “Aceasta inaugurare este un punct de referinta pentru noi, fiind prima noastra reprezentare in aceasta parte a Europei”, spune Georg Huf, Managing Director al Huf Haus.

“Suntem foarte increzatori in potentialul pe care il are piata imobiliara din Romania. Casele showroom vor prezenta cunoscutul stil arhitectural al Huf Haus, caracterizat de simbioza dintre lemn si sticla si unele dintre cele mai avansate tehnologii pe care le ofera compania noastra”, adauga Georg Huf.

Pretul de pornire pentru o astfel de casa va fi de 600.000 de euro si va creste in functie de cerintele cumpara­torului. Cei interesati de o astfel de locuinta mai trebuie sa stie ca nemtii nu fac nicio secunda rabat de la calitate, chiar daca “moftul” acestora urca pretul casei cu pana la 25%. Motivul? Absolut fiecare coltisor al casei Huf este costruit in Hartenfels, iar in costurile finale intra si transportul casei, dar si salariile echipelor aduse din Germania pe santier, sa ridice casa.

HUF HAUS_Flatroof_Exterior 1

Atentie la detalii

Huf Haus supravegheaza fiecare etapa a intregului proces, de la concept pana la finalizare: design, dezvoltare, constructie si chiar finisaje interioare. Avand o echipa interna cu zeci de ani de experienta in domeniu, compania poate livra astfel o casa ale carei etape de constructie sunt coordonate eficient si la cea mai inalta calitate. Huf Haus investeste la fel de multa atentie pentru detalii atat in etapa de excavare, cat si pentru finisaje interioare, mobilier artizanal si peisagistica. Fiecare proiect este dezvoltat in colaborare cu o serie de companii din grupul Huf, printre care StilART – care furnizeaza mobilier realizat pe comanda, MalerBodenART – care este specializata in pardoseli, tencuiala si vopsit – sau GartenART – companie care supravegheaza proiectarea gradinii si lucrarile de peisagistica.

Compania produce aproximativ 100 de case pe an – inclusiv cladiri rezide­ntiale si de birouri – dintre care 40% sunt exportate la nivel mondial, chiar si in China, sau SUA. Dupa Germania, cele mai importante piete pentru Huf Haus, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro, sunt Marea Britanie si Elvetia, iar in Romania tinta companiei este vanzarea unui numar de sase pana la zece case pe an. Fiecare con­structie imple­teste armonios lemnul si sticla si mentine un grad de eficienta energetica ridicat. Casele germanilor sunt inovatoare si sofisticate si pot fi adoptate la cerintele si preferintele fiecarui client in parte. Mai mult, acestea pot fi modificate si ulterior. Daca vreodata veti avea nevoie sa transformati, de exemplu, un birou intr-o camera de copil, o echipa din Germania se va deplasa la fata locului si va opera modificarile dorite.

HUF HAUS_ART 6_interior 2

Stilul arhitectural inovator de tip post-and-beam al Huf Haus este fascinant si extrem de expresiv. In interior, barnele din lemn, impreuna cu generoasa suprafata vitrata, formeaza o deschidere vizuala catre natura inconjuratoare, creand astfel o experienta unica de locuit. “Ne mandrim cu traditia de peste 100 de ani a companiei noastre, intrucat Huf Haus este o afacere de familie, care a cunoscut in timp o crestere continua si solida si recunoasterea ca brand international”, spune Georg Huf, mostenitorul afacerii de familie, care pregateste la randul sau cel de-al patrulea val de lideri – Benedikt, Sarah, Christian si Alexander Huf – care vor duce mai departe businessul de familie.

Povestea Huf Haus a inceput in anul 1912, cand Johann Huf, bunicul actualului detinator al fraielor companiei, Georg Huf, punea bazele unui atelier de tamplarie in Hartenfels, loc care a ramas si astazi cartierul general al companiei. In anul 1950, dupa mai multe etape de dezvoltare a atelierului si dupa evenimentele agitate din perioada celor doua razboaie mondiale, Franz Huf a decis sa calce pe urmele tatalui sau. Un alt moment important din istoria companiei germane este anul 1972, cand Huf Haus a decis, intr-o miscare revolutionara, introducerea unui design de referinta – Fachwerkhaus 2000 (de tip post-and- beam) – care va defini abordarea arhitecturala in perioada ce a urmat. De-a lungul mandatului lui Franz Huf, micutul atelier a devenit o companie recunoscuta la nivel national. Astazi, Huf Haus este condusa de fiul lui Franz, Georg Huf, care a preluat afacerea in anul 1996.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: