Finanțe Stiri

Paysera lansează tranzacționarea cu aur

30 sept. 2020 < 1 min

Paysera lansează tranzacționarea cu aur

Reading Time: < 1 minut

Fintech-ul lituanian Paysera, prezent și în România din vara anului 2019, a lansat tranzacționarea cu aur. Spre deosebire de alte companii fintech, Paysera oferă tranzacționarea în formă fizică a aurului, sub formă de lingouri și monede, și nu contravaloarea unor instrumente bursiere.

Cumpărătorii vor putea să-și stocheze aurul, achiziționat prin intermediul aplicației mobile, la facilitățile de depozitare securizate ale companiei, să îl ridice la sediul central al companiei sau să comande livrarea la domiciliu, indiferent de locație, anunță fintech-ul într-un comunicat de presă.

„ Deoarece prețul aurului, ținând cont de inflație, rămâne aproximativ constant pe termen lung, aurul, în general, este considerat un refugiu sigur în vremuri tulburi și o protecție împotriva deprecierii monetare. Astfel, lingourile și monedele vândute de noi sunt destinate în primul rând persoanelor care doresc să își păstreze puterea de cumpărare pe termen lung”, spune Daniel Turbatu, Country Manager Paysera România.

Metalul prețios cumpărat este afișat în aplicație în două unități de măsură: în grame și în funcție de preț, într-o valută familiară clientului. Cumpărătorul poate revinde Aurul companiei la acest preț.

Prin aplicația sa mobilă, Paysera vinde lingouri de aur ale producătorului elvețian Valcambi Suisse și, de asemenea, monede de Aur de 1 uncie (31,1 g) ale diferiților producători recunoscuți la nivel internațional: American Buffalo, Canadian Maple Leaf, Austrian Philharmonic, Britannia etc.

La începutul lunii august, prețul aurului la bursă a atins maximul – 2070 USD per uncie. Miercuri dimineață, 23 septembrie, prețul aurului a fost de 1887 USD (1616 EUR) per uncie. Într-un an, prețul aurului la burse a crescut cu 25%. Paysera nu oferă consultanță clienților cu privire la cumpărarea de metale prețioase în scop investițional. Pentru sfaturi, se recomandă adresarea către un consultant financiar independent.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: