Antreprenori Analize

Business românesc din pasiune pentru cafea

7 ian. 2019 2 min

Business românesc din pasiune pentru cafea

Reading Time: 2 minute
Dragos Manciu
Dragoș Manciu

De obicei, când spui espressor, gândul te duce la Italia. Știați însă că se produc și în România espressoare profesionale și râșnițe de cafea? 

Singurul producător de espressoare profesionale și râșnițe de cafea din România este un business antreprenorial fondat în Craiova în urmă cu șase ani de doi antreprenori, Dan Barbu și Dragoș Manciu, și ajuns, în prezent, la afaceri de aproximativ un milion de euro. Hedone Cafe este de asemenea furnizor de servicii complete pentru prepararea cafelei.

Aflat în căutarea espresso-ului perfect, Dragoș Manciu, directorul Departamentului de Producție și unul dintre partenerii fondatori ai Hedone Cafe, a construit un prăjitor artizanal de cafea la care a prăjit prima șarjă de mai puțin de 200 de grame de cafea verde. Rezultatul a fost dovada clară a faptului că urma să înceapă o frumoasă poveste și un business ce are ca nucleu pasiunea pentru cafea. Investiția inițială a fost de aproximativ 600.000 de euro și s-a concentrat pe dezvoltarea unui brand care să vină cu soluții complete pentru prepararea cafelei.

Dan Barbu CEO
Dan Barbu

În primă fază, fondatorii Hedone Cafe s-au orientat către dezvoltarea și optimizarea operațiunilor de producție a cafelei – selecția și importul celor mai bune sortimente de cafea verde, prăjirea optimă a acestora în fabrica Hedone Cafe, ambalarea și distribuția. Vizând un control mai mare asupra calității produsului final, cei doi antreprenori au dezvoltat propria linie de producție a echipamentelor – espressoare și râșnițe profesionale, printr-un proiect pilot de nouă espressoare. Succesul i-a determinat să continue investiția în dezvoltarea gamei de echipamente și să  dezvolte o linie dedicată pentru producția espressoarelor și a râșnițelor profesionale. În prezent, capacitatea anuală de producție a fabricii de la Craiova ajunge la 600 – 700 de aparate profesionale, iar procesul de finisare și asamblare este realizat manual. Echipamentele de preparare a cafelei produse de Hedone Cafe sunt distribuite în țări cu tradiție din Asia și Europa și în portofoliul producătorului craiovean se regăsesc restaurante premium și cafenele din capitală și din țară, pensiuni și hoteluri de lux.

În prezent, compania este în curs de dezvoltare a unor parteneriate la nivel național cu rețele de cazinouri și benzinării. Totodată, Hedone Cafe oferă și soluții corporate – în portofoliul companiei pe acest segment numărându-se clienți multinaționale – precum și soluții și pachete avantajoase care se adresează afacerilor mici și mijlocii (small office).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: