Analize Stiri

Suprafața centrelor comerciale, de 5 ori întinderea Bucureștiului

2 nov. 2016 < 1 min

Suprafața centrelor comerciale, de 5 ori întinderea Bucureștiului

Reading Time: < 1 minut

Odată cu livrarea proiectului Veranda Mall, stocul de centre comerciale moderne din București ajunge la aproximativ 1,16 milioane mp. Această suprafață, dispusă pe etaje, echivalează cu de cinci ori întinderea Capitalei. Cea mai mare concentrare de mall-uri o au sectoarele 2 și 3, circa 40 % din piața bucureșteană de retail.

În aceste sectoare, cei aproximativ 450.000 mp de spații comerciale, închiriabili, contribuie substanțial la bugetele locale.

raluca-buciuc-colliers-international-micsorata
Raluca Buciuc

“Dacă se ia în considerare un procent maximal de 1,3% pentru taxa pe construcții, rezultă pentru sectoarele 2 și 3 ale Capitalei o contribuție cuprinsă între 7 și 8 milioane de euro anual. Sunt contribuțiile cele mai mari din București, având în vedere că aceste două sectoare sunt cele mai aglomerate din punct de vedere al stocului de retail”, declară Raluca Buciuc, Associate Director Valuation Services and  Hospitality Advisory Services, Colliers International.

Reprezentanții Colliers sunt de părere că, în București, mai este loc de un centru comercial de mari dimensiuni. Recomandă, totuși, să nu fie amplasat în sectoarele deja intens populate cu astfel de spații. În aceste zone ar fi mai oportună apariția unor jucători pe segmentul hipermarketurilor sau al schemelor de retail cu suprafețe mari pentru produse alimentare.

Foto © Brett Critchley | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: