Analize Lifestyle

Cafea fără niciun compromis

19/07/2018 2 min read

Cafea fără niciun compromis

Reading Time: 2 minute

Vinde doar cafea single origin și urmărește pas cu pas fiecare moment din viața cafelei, de la ferma unde este cultivată până când ajunge în ceștile celor care trec pragul cafenelelor sale. De opt ani, Ralf Rüller și-a găsit adevărata vocație și pasiune: The Barn.

A lucrat zece ani în domeniul financiar la Londra, înainte să revină în țara natală, Germania, unde în 2010 a deschis prima sa cafenea din Berlin, The Barn, devenită în scurt timp un reper printre iubitorii de cafea din oraș. Între timp, a deschis încă două cafenele și, de cinci ani și jumătate, are și propria prăjitorie de cafea, care, în prezent, aprovizionează cafenele din peste 35 de țări ale lumii, din Vancouver până în New York și din Paris și Londra până în Dubai.

Există peste 800 de arome și gusturi de cafea în lume, Ralf Rüller nu îți spune care sunt cele mai bune, însă îți deschide apetitul pentru explorare, te invită să guști și să experimentezi și să decizi apoi singur ce ți se potrivește din marea de opțiuni pe care cafeaua le oferă. Este autodidact cu predilecție, iar arta cafelei a deprins‑o de unul singur, direct în spatele barului, experimentând și exersând. The Barn vinde doar cafea single origin, provenită din ferme sustenabile, iar în relația cu cultivatorii de cafea încearcă pe cât posibil să mențină o legătură cât mai directă cu aceștia. Numele celui care a cultivat cafeaua este trecut pe pungile care ajung la consumatorii finali, ceea ce rareori se întâmplă în industria cafelei. “Când le arăți o pungă de cafea și‑și văd numele acolo, le dau lacri­mile, de obicei ei nu știu unde le ajunge cafeaua”, povestește fondatorul The Barn. Ralf Rüller se aprovizionează cu cafea în special din Africa – Etiopia, Kenya, Rwanda –, dar și din America Centrală și de curând a descoperit o nouă generație de fermieri în Brazilia, care produc cantități mai mici, dar de calitate superioară, precum și cafea organică.

În București, cafeneaua The Barn este prezentă exclusic în cafeneaua Beans & Dots din Palatul Universul, deschisă în 2017.

The Barn a deschis acum câțiva ani prima prăjitorie din Berlin, pe stil nordic, și prima care folosea exclusiv boabe single origin, pentru nu a face niciun compromis la capitolul calității. De asemenea, cele trei cafenele sunt renumite pentru stilul de design simplist pentru a nu distrage clientela de la ceea ce este cu adevărat important – plăcerea de a savura pe îndelete o cafea de cea mai bună calitate. De altfel, cele trei cafenele The Barn din Berlin nu seamănă între ele, ci din contră, au fost amenajate astfel încât să se integreze cât mai natural în peisajul zonei în care au fost deschise. Pentru cei care visează să-și deschidă propria cafenea, Ralf Rüller are un singur sfat: “Fiți voi înșivă, urmați-vă propria viziune și nu ascultați de unii și de alții. Nu imitați niciun alt loc, fiți autentici”, la care adaugă faptul că etapa cea mai importantă se întâmplă în cafenea, acolo unde se întâmplă prepararea. Nu în ultimul rând, contează felul în care este prezentată și comunitatea care se construiește în jurul cafenelei. 

Foto: Marian Timofte 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă