Lifestyle Stiri

Record pentru viata

25 mai 2016 < 1 min

Record pentru viata

Reading Time: < 1 minut

Banca Transilvania se implica pentru inscrierea Romaniei in Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare curs de resuscitare din lume, la care sunt asteptate peste 12.000 de persoane.

BT, ca parte a comunitatii, incurajeaza cresterea numarului de persoane instruite pentru a salva vieti, prin acordarea primului ajutor necesar, arata banca, intr-un comunicat de presa.

Evenimentul Record pentru viata va avea loc sambata, in 28 mai a.c.,de la ora 15.00,in Bucuresti, pe Arena Nationalasi este organizat de Asociatia Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Timp de 15 minute toti participantii vor viziona un material video despre tehnicile de resuscitare, urmand ca fiecare persoana sa exerseze, timp de trei minute, pe un manechin, procedura standard de resuscitare, asistat de personal medical sau de voluntari atestati ai Serviciilor de Ambulanta. Cei care au pana in 18 ani si doresc sa participe la aceasta actiune trebuie sa fie insotiti de un adult.

Inscrierile se pot face prin doua modalitati:

  • La sediul Societatii de Salvare Bucuresti, str. Episcop Radu nr. 27, sectorul 2, Bucuresti (caz in care este nevoie de prezentarea cartii de identitate sau a pasaportului).

Primii 12.000 inscrisi pe siteul campaniei Record pentru viata au posibilitatea sa faca parte din programul de voluntariat Exista un erou in fiecare dintre voi, sustinut tot de Banca Transilvania si care in prezent se desfasoara in Bucuresti. Acesta presupune alertarea, printr-un mesaj pe telefon, a voluntarilor aflati pe o arie de pana la 1.000 m de o persoana cu probleme de sanatate, pentru ca unul dintre acestia sa poata ajunge in maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor pana la sosirea echipajului specializat.

Un record precendent privind cel mai mare curs de resuscitare din lume a fost stabilit in Germania, in anul 2013, cand au participat 11.840 de persoane.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: