Lifestyle Stiri Tech

Calator pe Dunare cu Google Street View

3 apr. 2015 < 1 min

Calator pe Dunare cu Google Street View

Reading Time: < 1 minut

Cazanele, statuia lui Decebal, Portile de Fier, Fortareata Golubac sau Podul Anghel Saligny – sunt doar cateva dintre locurile impresionante de pe cursul Dunarii care pot fi explorate in Google Maps. Pot fi explorate doua treimi din cursul Dunarii, de la granita Slovaciei cu Austria pana la Cernavoda, odata cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai repezentativ curs de apa al Europei.

„Fotografierea cursului Dunarii reprezinta unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima data când Google a realizat o colectie de imagini care se întinde pe sase tari. Oricine poate porni într-o croaziera pe Dunare si sa descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunarii”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google România.

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”, care realizeaza croaziere pe Dunare. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptata într-o alta directie. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil in cadrul serviciului Google Maps.

Dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal,Muntele Fuji, Insulele Galapagos sau Venetia. Alaturi de Dunare, utilizatorii pot calatori în Street View pe alte doua importante fluvii ale lumii: Amazonul si Tamisa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: