Lifestyle Stiri Tech

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice se muta la Seul

19 aug. 2015 2 min

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice se muta la Seul

Reading Time: 2 minute

Cea de-a 7 editie a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice se va desfasura la inceputul lunii decembrie 2015 la Seul, Coreea de Sud, a anuntat comitetul tehnic al International eSport Federation (IeSF). Seul inlocuieste astfel orasul Łódź, Polonia, care a fost nevoit sa abandoneze organizarea evenimentului din motive administrative.

Totodata, IeSF a comunicat si cele trei turnee cuprinse in competitia mondiala: League of Legends, StarCraft II si Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice este singurul eveniment in care tarile concureaza intre ele in arena esports. In acest an sunt invitate sa participe 43 de natiuni membre IeSF, care vor organiza, in prealabil, calificari nationale.

„A fost dificil sa alegem un nou oras gazda intr-un termen atat de scurt dupa ce am primit vestea retragerii orasului Łódź. NEXON E-SPORTS ARENA din Seul a fost considerata cea mai buna alegere, astfel ca s-a decis sa devina locatia oficiala a celei de-a saptea editii a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice”, a declarat Alex Lin, secretarul general IeSF.

Calificarile pentru Romania, la Dreamhack Cluj-Napoca

Asemenea editiilor precedente, PGL va organiza calificarile pentru Romania, asigurand astfel prezenta continua a jucatorilor profesionisti romani pe scena internationala a sportului electronic.

„Ii asteptam pe jucatorii romani sa participe la calificarile de la DreamHack Cluj-Napoca 2015. Avem o noua ocazie sa aratam ca Romania are capacitatea de a obtine performanta nu doar in organizarea de evenimente esports, ci si in rezultatele inregistrate in competiile internationale”, a declarat Silviu Stroie, presedintele PGL si vicepresedintele IeSF.

League of Legends a fost unul dintre jocurile oficiale din cadrul celei de-a 5-a editii a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice, organizat la Bucuresti in 2013. Pentru a sustine si promova baza de amatori la nivel global, IeSF si Riot Games au fost de acord sa limiteze inscrierile pentru acest eveniment la jucatori care nu s-au implicat pana acum in LCS sau evenimente de LOL semi-profesioniste.

Starcraft II este un sport electronic cu traditie pentru campionatele IeSF, fiind declarat disciplina oficiala in 2011. Numarul de participanti creste de la an la an, iar in CM din 2013, de la Bucuresti, s-a observat participarea activa din partea gamerilor de sex feminin.

Pe de alta parte, Hearthstone a fost desemnat joc oficial anul trecut, in cea de-a sasea editie a Campionatului Mondial de Sporturi electronice de la Baku, Azerbaidjan. Cu acest prilej, un jucator tunisian de doar 16 ani, Ben Amine, a castigat titlul de campion mondial.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: