Lifestyle Stiri

Când iarna e ca vara

12 sept. 2016 < 1 min

Când iarna e ca vara

Reading Time: < 1 minut

Numărul românilor care aleg să își petreacă vacanța de iarnă în țări exotice și călduroase, este în creștere.

Tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele din lunile reci ale anului în destinații călduroase. „Noile vise de vacanță ale românilor par să se împartă între fierbințeala Africii, extotismul Caraibelor cu plaje albe și capătul lumii – Patagonia. Spun asta pentru că în ultimii doi ani, cererea pentru aceste destinații s-a dublat și în special în perioada de după sezonul estival – adică septembrie – decembrie. Noua vacanță de vară sau concediu începe să însemne aventură, descoperirea unor civilizații îndepărtate și aroma unui orizont exotic”, spune Radu Vatcu, fondator Extreme Travel, care spune că în topul celor mai căutate trei destinații exotice se află Etiopia, Cuba și Patagonia.

Etiopia (noiembrie, 17 zile – 4.400 dolari)

Ca suprafaţă, Etiopia este de 5 ori mai mare decât România, relieful său divers incluzând cel mai jos loc de pe pământ (în depresiunea Danakil), dar şi vârfuri de peste 4.000 de m în Munţii Simieni. Vulcani activi, specii endemice, tradiţii şi cultură unice, vestigii istorice, bucătărie savuroasă, oameni frumoşi şi ospitalieri, toate acestea fac din Etiopia o destinaţie turistică de top pentru turismul de aventură.

Cuba (decembrie, 14 zile – 3.240 dolari)

Viata localnicilor, muzică, dans, înot în jurul recifelor de corali, platatii de cafea, plajă, băi în peşteri…cazări la localnici, în case coloniale plasate în inima localităţilor vizitate, centre istorice, case memoriale celebre. Cuba deţine una dintre cele mai mari densităţi de situri monumente UNESCO din lume.

Patagonia (ianuarie, 14 zile – 4.700 dolari)

Trekking în unele dintre cele mai sălbatice şi izolate zone ale planetei, gheţari spectaculoşi, croaziere la „capătul lumii”, în Ţara de Foc.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: