Companii Interviuri Stiri

Cand isi iau romanii aer conditionat

22 iul. 2016 2 min

Cand isi iau romanii aer conditionat

Reading Time: 2 minute

Piata locala de aparate de aer conditionat este in crestere. Nu este doar consecinta temperaturilor ridicate, ci si a trendului ascendent al pietei imobiliare si a nivelului de pret atractiv pentru tehnologia Inverter.

Are insa si canicula rolul ei, desi sunt romani care isi cumpara aparatul de aer conditionat din aprilie. Vara aceasta, Altex Romania a inregistrat zile cu varfuri de vanzari de pana la aproximativ 1.800 aparate pe zi – cam cat intr-o luna din vara trecuta, spune Cristian Laza, Chief Purchasing Officer al retailerului.

Cum a evoluat piata locala de aparate de aer conditionat in ultimii ani? Se gandesc romanii la climatizare doar vara?

Piata locala de aparate de aer conditionat este in crestere de la an la an, urmand aceeasi sezonalitate. Lunile iunie si iulie reprezinta varf maxim de vanzari. Comparativ cu anul 2015, cand achizitiile de aparate de aer conditionat au inceput in luna mai, anul acesta am observat un interes crescut pentru aceste produse incepand cu luna aprilie. Chiar daca a fost vorba de un volum mic de achizitii in aprilie, acest comportament ne arata un consumator mai educat, care incepe sa se gandeasca din timp la achizitia unui aparat de aer conditionat.

Zilele cu temperaturi ridicate influenteaza in continuare comportamentul de cumparare, ofertele din aceasta perioada contribuind si ele la cresterea vanzarilor. In perioada de vara am inregistrat zile cu varfuri de vanzari de pana la aproximativ 1.800 aparate pe zi (similar unei luni de inceput de vara 2014/ 2015).

Cum au evoluat vanzarile in aceasta vara si ce estimari aveti privind rezultatele din acest an?

Pentru acest an estimam o dublare a vanzarilor pe segmentul de aparate de aer conditionat, diferenta fiind facuta de disponibilitatea produsului, de gama, de pret sau de serviciul de instalare.

Ce asteptari au romanii atunci cand isi cumpara un aparat de aer conditionat? Cum au evoluat preferintele?

Asteptarile romanilor privind aparatele de aer conditionat nu s-au schimbat. In acest sens, primeaza dorinta de a rezolva cat mai rapid o nevoie si de a beneficia de cel mai bun raport pret – calitate.

Sunt diferente intre clientii care cumpara online si cei care cumpara din magazine?

Nu exista diferente majore intre clientii care cumpara online si cei care cumpara offline. In cazul aparatelor de aer conditionat, toti isi doresc rezolvarea urgenta a unei probleme generate de disconfortul termic. Isi doresc, deci, o gama variata de produse de unde sa poata alege ceea ce li se potriveste, disponibilitatea produsului respectiv, apoi livrare si instalare intr-un timp cat mai scurt. ALTEX Romania asigura o gama diversificata de produse care sa satisfaca preferintele si nevoile tot mai complexe si diversificate ale clientilor. Daca vorbim despre aparatele de aer conditionat, bugetul clientilor porneste de la 1.000 lei si poate ajunge la 4.000 lei.

Cum vedeti evolutia pietei locale in urmatorii ani?

Piata locala de aparate de aer conditionat este intr-o continua crestere. Evolutia este consecinta trendului ascendent al pietii imobiliare, dar si a nivelului de pret atractiv pentru tehnologia Inverter (tehnologie ce reduce consumul de energie, imbunatateste performatele aparatelor si permite folosirea acestora pe functie de incalzire iarna n.r.), comparativ cu produsele din gama veche de aparate de aer conditionat de tipul On-Off.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: