Business Companii Stiri

Care sunt companiile care au ocupat cele mai multe spații de birouri din Capitală?

18 iul. 2019 2 min

Care sunt companiile care au ocupat cele mai multe spații de birouri din Capitală?

Reading Time: 2 minute

Companiile care activează în domeniile IT&C, BPO și SCC au semnat contracte pentru 42% din totalul de tranzacții de închiriere, pre-închiriere și extindere de spații de birouri în București.

Domeniul manufacturier și cel industrial ocupă locul al doilea, cu o pondere de 11%, urmat de domeniul medical, cu un procent de 10% din totalul tranzacțiilor.

„Pre-închirierile de spații de birouri cumulează 17.052 mp, aproape 30% din suprafața totală pentru care au fost semnate contracte de relocări (închirieri, pre-închirieri și extinderi) în trimestrul doi din acest an”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

Proiectele de birouri care au tranzacționat spații în T2 2019

În al doilea trimestru al lui 2019, în vederea desfășurării activității, firmele din IT&C, BPO și SCC au ales următoarele clădiri de birouri: Expo Business Park 1, Dacia BC, Hermes Business Campus C, Dacia 1, Campus 6, Berlin Sema Parc, Art Business Center și One Victoriei.

Companiile care ocupă locul al doilea ca pondere, cele din domeniul manufacturier și industrial, s-au orientat către proiectele City Gate, The Bridge 3, Green Gate, Bookcase, iar companiile din domeniul medical și farmaceutic au ales clădiri de birouri existente sau aflate în construcție precum Mihalache BC, Equilibrium, Expo Business Park sau Caramfil 59.

ESOP Consulting a intermediat tranzacții de birouri în clădiri de top, printre companiile asistate la închirierea sau pre-închirierea unor spații de birouri de către ESOP numărându-se MedLife  cu 2.298 mp, Școala Waldorf cu 2.500 mp,  Gopet România cu 1.664 mp, Owzones cu 874 mp, Playwing cu 441 mp și Trattoria Verdi cu 370 mp.

Foto: © Andrei Tobosaru | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: