Lifestyle Stiri

Cartea vinurilor românești, ajunsă la cea de-a doua ediție

11/05/2017 2 min read

Cartea vinurilor românești, ajunsă la cea de-a doua ediție

Reading Time: 2 minute

Primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, The Wine Book of Romania, ajunge la cea de a doua ediție. Ediția pilot s-a bucurat de mare succes, fiind vândută în peste 6.000 de exemplare.

The Wine Book of Romania  reprezintă o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor și un instrument util pentru promovarea lor în întreaga lume. Toate sortimentele care se regăsesc în ghid au fost evaluate de experți internaționali. În urma acestei evaluări, au fost descrise și clasificate 279 de vinuri, aparținând a 75 crame, 60 din România și 15 din Republica Moldova. Dacă în primul volum 15% dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele, cei care vor răsfoi volumul al doilea vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentând 18% din totalul vinurilor prezentate.

„Pentru mine, The Wine Book of Romania reprezintă, pe lângă o mare responsabilitate, și un angajament față de industria vitivinicolă și producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creștere remarcabilă a calității vinurilor evaluate. Îmi doresc ca vinurile românești să fie apreciate la adevărata lor valoare și să își câștige locul meritat pe harta vinurilor europene”, declară Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania.

Pentru realizarea ghidului, autoarea a vizitat timp de 3 luni crame din România și Republica Moldova, a degustat peste 2.000 de vinuri, dintre care a selectat maximum cinci etichete de la fiecare producător.

Noutatea absolută faţă de primul volum al ghidului o reprezintă introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova). Au fost degustate şi notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova şi 3 din România.

The Wine Book of Romania, volumul al doilea, va beneficia de un turneu de lansare în mai multe orașe din România, dar și la târguri si evenimente internaționale. Primele orașe confirmate sunt:

  • Arad, 14 mai, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați și 15 mai, la PrimăriaMunicipiului Arad
  • București, 20 mai, în cadrul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, la Fratelli Studios
  • Sibiu, 23 mai, Universitatea Lucian Blaga
  • Cluj-Napoca, 25 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu și pe 26 mai la The Office Wine Bar
  • Târgu Mureș, 1 iunie, Hotel Privo

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă