BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Câtă pâine coc românii? Cererea de drojdie s-a triplat

31 mart. 2020 2 min

Câtă pâine coc românii? Cererea de drojdie s-a triplat

Reading Time: 2 minute

Singura fabrică de drojdie din România lucrează 24 de ore din 24 și 7 zile din 7 pentru a face față cererii în creștere a românilor. În luna martie, cererea de drojdie a fost de 3 ori mai mare față de februarie 2020 sau luna martie a anului trecut.

De la declanșarea epidemiei cu noul coronavirus, fabrica drojdie Rompak Pașcani, care produce drojdie de panificație sub licența Pakmaya, a livrat magazinelor și unităților de panificație din întreaga țară cantități record de drojdie proaspătă și uscată. Pentru consumatorul casnic comenzile din luna martie 2020 au fost de 3 ori mai mari față de luna februarie 2020 sau martie 2019. Situația pare să continue în același ritm, comenzile pentru începutul lunii aprilie fiind, de asemenea, cu mult peste o perioadă normală.

Rompak Pașcani anunță că nu  a majorat prețul diferitelor sortimente de drojdie fabricate și lucrează la capacitate maximă. În ultima săptămână, au fost semnalate numeroase situații când produsele de larg consum din magazine au ajuns la rafturi cu prețuri mai mari decât la începutul declanșării epidemiei cu noul coronavirus. “Perioada de instabilitate la nivel mondial se reflectă cu siguranță și asupra costurilor noastre. În aceste momente, facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura continuitatea activității, fără să ținem cont de aceste majorări. Prețurile noastre nu au suferit majorări în această perioadă și ne vom strădui să menținem această situație cât mai mult posibil. Scumpirile care pot fi observate în anumite magazine sunt strict rezultatul acțiunilor speculative ale unor comercianți”, afirmă Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România.

Românii au cumpărat drojdie cât pentru aproape 280.000 de pâini de 400 de grame, în perioada 9-22 martie.

Reprezentanții Pakmaya România arată că fabrica produce, în acest moment, drojdie proaspătă la capacitate maximă și precizează că o creștere a producției este limitată de echipamentele tehnice din fabrică, structura de personal etc.

“Prin natura activității noastre, în zona de producție se lucrează în mod normal 24h/24h, 7 zile din 7.  Prioritățile noastre sunt să ne protejăm angajații, să asigurăm respectarea normelor de siguranță alimentară, așa cum am făcut întotdeauna, și să lucrăm îndeaproape cu toți partenerii noștri pentru a răspunde tuturor cererilor în limita capacității de producție. Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioadă lungă de timp și subliniem acest lucru. Problema cu disponibilitatea produselor la raft, semnalată adesea, este legată de o reducere a cantităților de produse similare din import care erau înainte disponibile pe piața din România dar și de achizițiile exagerate ale unor consumatori. Vom depăși cu bine această perioadă, dar numai dacă vom consuma responsabil cu toții”, mai spune Cristina Hanganu.

Foto: © Gkasabova | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: