BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Au început românii să facă pâine acasă? Consumul de drojdie, la niveluri record

21 mart. 2020 2 min

Au început românii să facă pâine acasă? Consumul de drojdie, la niveluri record

Reading Time: 2 minute

După ce au luat magazinele cu asalt pentru a cumpăra făină și produse alimentare în contextul răspândirii pandemiei COVID 19, românii se apucă de gătit, iar comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piața româneasă au înregistrat cifre record.

Producătorul de drojdie Pakmaya a livrat către magazinele din toată țara 1 milion de pachete de drojdie (uscată și proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat.

Românii au cumpărat în ultimele două săptămâni drojdie cât pentru aproape 280.000 de pâini de 400 de grame.

În mod normal, fabrica de drojdie Pakmaya, singura din România care produce drojdie proaspătă, livrează săptămânal la nivel național, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje. De la declanșarea stării de urgență în Italia și creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

“Anul trecut în martie, dar și în februarie, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic. Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape 7 milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat 1 milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs, comenzile s-au dublat: 2 milioane de pachete de drojdie”, spune Cristina Hanganu directorul de vânzări al Pakmaya România.

Peste 200 de persoane lucrează în fabrica de la Pașcani, iar producătorul de drojdie a luat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea angajaților să fie protejată și activitatea să nu fie întreruptă. Pe lângă producția de drojdie necesară consumatorului casnic, se asigură cantitatea necesară de drojdie și pentru segmentul profesional. Pakmaya asigură peste 50% din necesarul de drojdie pentru fabricile de pâine, patiseriile și cofetăriile din Romania. Și pe acest segment a fost înregistrată o creștere a comenzilor de drojdie ce vor fi livrate în această săptămână, creștere cu aprozimativ 50% față de comenzile livrate săptămână trecută (9-15 martie).

Fabrica de drojdie Rompak Pașcani face parte din Pak Group Turcia, unul dintre liderii mondiali în producția de drojdie. Rompak produce sub licență Pakmaya și este singurul producător de drojdie de panificație din România. Fabrica de la Pașcani a fost deschisă în 1994 și timp de patru ani au fost realizate investiții semnificative, unitatea din România fiind cea mai nouă din grup și una dintre cele mai noi din Europa. La nivelul anului 2019, cifra de afaceri a Rompak SRL a fost de peste 22 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: