Companii Stiri

Cate companii romanesti sunt inactive fiscal?

mart. 31, 2015 < 1 min

Cate companii romanesti sunt inactive fiscal?

Reading Time: < 1 minut

Dintre cele peste 1,5 milioane de firme inregistrate in Romania, peste 230.000 sunt inactive fiscal, adica aproximativ 17% din total, potrivit unei analize MemoX, aplicatie realizata de grupul de firme QuickMobile.

Cele mai multe companii care prezinta riscul inactivitatii fiscale se regasesc in Bucuresti, unde exista peste 90.000 de companii in aceasta situatie. Companiile care deruleaza afaceri cu firme inactive fiscal risca sa nu le fie luate in considerare tranzactiile de catre fisc si chiar sa nu beneficieze de dreptul de deducere a TVA-ului.

Primele 10 judete din tara in functie de cifra de afaceri din 2014 numara peste 180.000 de firme inactive fiscal. Judetele Cluj si Constanta au fiecare cate 14.000 de firme inactive fiscal, Timis – 13.000, iar Brasov si Ilfov – cate 11.000. Mehedinti, unul dintre cele mai sarace judete din Romania, are in prezent peste 4.000 de firme inactive fiscal.

„Avand in vedere procentul destul de mare al companiilor inactive fiscal din Romania, MemoX ajuta companiile sa economiseasca cele mai importante resurse, timpul si banii, verificand automat partenerii de afaceri din portofoliu, cu un singur click, si afisand intr-un tabel firmele cu probleme”, a spus Reimond Zara, director general MemoX, aplicatie pentru verificarea in timp real a informatiilor fiscale despre companii.

Lasă un răspuns