Tech

Ce au în comun artiștii și programatorii

27 oct. 2017 < 1 min

Ce au în comun artiștii și programatorii

Reading Time: < 1 minut

Asociația CONECT vă invită luni, 30 octombrie, la o dezbatere despre condițiile unui dialog social solid și nevoia de organizare și reprezentare a lucrătorilor culturali din România, ce va avea loc la Hotel Minerva.

Dezbaterea va avea ca punct de pornire impactul legislației adoptate în 2011, care a condus la dispariția sindicatelor profesionale și a contractelor colective la nivel sectorial. Un caz particular pe care ne propunem să-l dezbatem este cel al lucrătorilor culturali, care „grație” noii legi a dialogului social nu se pot sindicaliza, pe motiv că nu sunt încadrați cu contract individual de muncă.

Există o tendiță în anumite sectoare precum industria serviciilor IT, de publicitate, în mass-media și cultură de „freelancing” care se traduce în contracte de colaborare și drepturi autor sau PFA, ceea ce contribuie printre altele la precaritatea muncii.

Cel mai bun mecanism de promovare a condițiilor mai bune de muncă și de viață este dialogul social. Este un instrument de bună guvernare în diverse domenii, iar relevanța sa este legată, în general, de orice efort de a face economia mai performantă și mai competitivă și de a face societatea în general mai stabilă și mult mai echitabilă.

 

Participarea este pe bază de înscriere la e-mail: office@asociatiaconect.ro sau telefon: 021/ 210 71 60.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să vizitați www.serviciusor.ro sau https://www.facebook.com/serviciusor/.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: