Tech

Ce au în comun Elon Musk, Vladimir Putin și Clubhouse?

15 feb. 2021 2 min

Ce au în comun Elon Musk, Vladimir Putin și Clubhouse?

Reading Time: 2 minute

Când nu susține Bitcoin prin achiziții de 1,5 miliarde de dolari sau nu scrie tweet-uri care prin care scade valoarea Tesla cu 14 miliarde de dolari, Elon Musk ar vrea să discute cu Vladimir Putin.

Dar nu oriunde, ci pe Clubhouse, noua aplicație socială disponibilă doar pentru utilizatorii de iPhone și doar pe bază invitație.

Într-un tweet (cum altfel) publicat pe 13 februarie, fondatorul Testla s-a adresat direct contului oficial de Twitter al Kremlinului, cu invitația de a „se alătura unei conversații pe Clubhouse”.

Răspunsul Kremlinului a venit luni, 15 februarie, prin vocea lui Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin: „În general, este desigur o propunere foarte interesantă, dar trebuie să înțelegem mai bine care este scopul, ce se propune mai exact, deci trebuie să verificăm toate informațiile și apoi vom răspunde”.

Elon Musk, care folosește Clubhouse din ianuarie, mai anunțase anterior că va avea o „întâlnire” în cadrul aplicației cu Kanye West.

Ce este Clubhouse

Lansată anul trecut, Clubhouse este o aplicație bazată strict pe audio, la fel ca podcast-urile, doar că discuțiile sunt mereu live.

Utilizatorii pot „intra” în camere virtuale pentru discuții în direct pe diverse subiecte. Faptul că accesul în aplicație este doar pe bază de invitație a amplificat dorința tot mai multor utilizatori de a o folosi.

Zi de zi, sunt mii de astfel de camere virtuale (inclusiv cu utilizatori din România), în care se discută diverse subiecte.

Cei care joacă rolul de gazde ale întâlnirii moderează discuțiile, iar participanții pot ridica mâna (virtual, desigur) ca să li se pornească microfonul, pentru a participa la discuție.

Deja printre utilizatori se numără lideri de companii din zona de tehnologie, investitori și vedete.

Clubhouse are deja peste 2 milioane de utilizatori și este deja evaluată la 1 miliard de dolari, în urma unei infuzii recente de capital.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: