Antreprenori by eMAG

Cel mai scump tweet din istorie? Elon Musk a făcut să dispară 14 mld. $ din valoarea Tesla cu șapte cuvinte

2 mai 2020 < 1 min

Cel mai scump tweet din istorie? Elon Musk a făcut să dispară 14 mld. $ din valoarea Tesla cu șapte cuvinte

Reading Time: < 1 minut

Ce ați face dacă fondatorul și CEO-ul unei companii ar spune în gura mare că acțiunile acesteia sunt supraevaluate? Deținătorii de acțiuni Tesla au simțit pe pielea lor, vineri seară, cât valorează o declarație a lui Elon Musk.

„Acțiunile Tesla sunt supraevaluate după părerea mea” a scris Musk pe Twitter la ora 18:11 (ora României) și a fost doar primul tweet dintr-o serie bizară care a continuat cu declarații de genul „Ridicați-vă împotriva luminii conștiinței pe cale să se stingă” sau „Voi vinde tot ce am. N-o să mai am vreo casă în proprietate”.

Toate bune și frumoase, dar când compania ta este listată la bursă, tot ce spui are consecințe financiare importante. După aceste mesaje de pe Twitter, prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 14 miliarde de dolari, ceea ce l-a sărăcit (virtual, desigur) pe Elon Musk însuși cu vreo 3 miliarde de dolari. Oricum, la ce-i mai trebuie bani dacă se leapădă de posesiunile materiale, nu?

Anul acesta, prețul acțiunilor Tesla a fost în urcare, compania producătoare de mașini electrice fiind evaluată la aproape 100 de miliarde de dolari. Dacă ar atinge acest prag, antreprenorul excentric ar urma să primească un bonus de câteva sute de milioane de dolari, potrivit BBC. Poate asta l-a speriat…

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: