Stiri Tech

Ce face din Viper 8K, cel mai rapid mouse pentru gaming

2 feb. 2021 2 min

Ce face din Viper 8K, cel mai rapid mouse pentru gaming

Reading Time: 2 minute

Razer a anunțat noua tehnologie proprietară,  HyperPolling Technology, care debutează în noul mouse Viper 8K, primul mouse de gaming conceput pentru sporturile electronice cu un polling rate real de 8000Hz.

În prezent, majoritatea mouse-urilor de gaming oferă un polling rate de până la 1000Hz. Deși majoritatea producătorilor au încercat să îmbunătățească acuratețea și viteza de răspuns a mouse-urilor din portofoliu, prea puțină atenție i-a fost acordată frecvenței cu care datele despre acționarea butoanelor și despre poziția dispozitivului sunt transmise către PC. Odată cu răspândirea sistemelor de gaming performate și a monitoarelor cu rată de refresh crescută, polling rate-ul îmbunătățit poate elimina problema agasantă a sacadărilor de scurtă durată (micro-stutters). Astfel se îmbunătățește experiența de joc, dar și performanța în special când diferența dintre victorie și înfrângere depinde de o fracțiune de secundă.

Date/secundă, către PC

Polling rate (rata de eșantionare) este frecvența cu care dispozitivul transmite date către PC, standardul industriei fiind de până la 1000Hz (de 1000 de ori pe secundă). Tehnologia Razer HyperPolling folosește un controller USB cu performanțe superioare pentru a depăși acest standard, atingând un polling rate real de 8000Hz. Această caracteristică îi permite mouse-ului Viper 8K să trimită de până la opt ori mai multe date pe secundă, reducând efectiv input delay-ul de la 1ms la o optime de milisecundă.

Razer Viper 8K

HyperPolling Technology poate transmite date mai actuale de care pot beneficia monitoarele cu o rată de refresh mai mare. Drept urmare, întârzierea dintre ultima transmisie a mouse-ului și următorul cadru afișat pe monitor este mult mai mică în comparație cu cea a unui polling rate de 1000Hz, acest lucru rezultând într-o experiență mai lină, iar poziția afișată a cursorului este una mult mai precisă.

Polling rate-ul mai ridicat poate reduce întârzierea afișării, minimizând efectul de micro-stutter și schimbările bruște de poziție a cursorului. Astfel, jucătorii pot beneficia de o acuratețe mai mare și de o mișcare mai lină a cursorului pe ecran. Noua tehnologie nu oferă doar cea mai bună latență la click, ci și o varianță redusă la minimum a răspunsului de la un click la altul.

Construcție solidă

Performanțele și tehnologia au fost înglobate într-o carcasă solidă, ambidextră, cu o greutate de 71 de grame. Noul mouse dispune de patine din 100% PTFE și beneficiază de cablul SpeedFlex ce permite realizarea de mișcări largi fără teama de agățare în marginea biroului. Prin intermediul Synapse 3, jucătorii pot personaliza funcțiile celor opt butoane programabile, pot crea funcții macro sau secundare și pot salva configurațiile profilurilor în memoria internă, de până la cinci profiluri.

Noul mouse Viper 8K este disponibil la prețul de 89,99 de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: