fbpx
Stiri Tech

A cincea generatie Intel Core

06/01/2015

author:

A cincea generatie Intel Core

Intel a lansat cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core (seria U), construita pe 14nm, la Las Vegas, in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015.

Potrivit Intel, microarhitectura Broadwell a noilor procesoare este gandita special pentru nevoile actuale ale pietei in materie de mobilitate. Cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core este construita pentru o gama variata de sisteme – notebookuri, 2in1, Ultrabook-uri, Chromebook-uri, All-in-One si mini PC-uri.

Fata de generatia precedenta, noua arhitectura aduce 35% mai multi tranzistori pe o suprafata cu 37% mai mica. Astfel, performanta grafica este imbunatatita cu pana la 24%, conversia video e mai rapida cu pana la 50%, iar durata de viata a bateriei creste cu pana la o ora si jumatate.

Intel a inceput si livrarea catre producatorii de sisteme a viitoarei generatii de procesoare pe 14nm dedicata tabletelor, cu nume de cod “Cherry Trail”. Primele produse bazate pe “Cherry Trail” vor fi lansare in prima jumatate a anului 2015.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE