Analize Stiri

Ce ii motiveaza pe romani la locul de munca

27 apr. 2016 2 min

Ce ii motiveaza pe romani la locul de munca

Reading Time: 2 minute

Aproximativ jumatate dintre tinerii care isi cauta un loc de munca afirma ca au parasit jobul anterior pentru ca au gasit o oportunitate mai buna in alta firma, in timp ce o treime dintre respondenti sustin ca au luat decizia de a pleca din companie pentru ca obtineau un salariu prea mic. Al treilea motiv pentru care salariatii isi parasesc jobul e faptul ca simt ca nu sunt apreciati pentru activitatea lor. Alte aspecte care ii determina pe angajati sa demisioneze sunt reprezentate de problemele financiare cu care se confrunta compania, relatia defectuoasa cu seful direct ori colegii sau domeniul jobului, care nu corespunde pregatirii lor.

Rezultatele reies din studiul realizat la editia de primavara a Targului de Cariere (TdC) pe un esantion de 1.470 candidati care au participat la eveniment in lunile martie si aprilie in 7 orase din Romania si Republica Moldova: Brasov, Oradea, Iasi, Chisinau, Sibiu, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Chisinau.

Astfel, din studiu rezulta ca oradenii sunt cei mai hotarati sa paraseasca o companie atunci cand gasesc noi oportunitati profesionale – 56,38%.

Motivul care a stat la baza demisiei l-a reprezentat salariul prea mic pentru 44,68% dintre oradeni, 36,24 la suta dintre brasoveni, 32% dintre ieseni, 28% dintre clujeni si 25,48% dintre sibieni. In ceea ce priveste nevoia de apreciere a angajatilor la locul de munca, dintre participantii la studiu cei mai putin apreciati se simt candidatii din Brasov: 30,87% dintre ei afirma ca au parasit compania la care au lucrat pentru ca simteau ca nu le este apreciata munca.

La nivel national, peste 70% dintre respondenti afirma ca siguranta locului de munca este foarte importanta.

Potrivit studiului TdC, angajatii sunt dispusi sa lucreze ore suplimentare in mai mare masura daca simt ca acest lucru ii ajuta din punct de vedere profesional decat atunci cand sunt platiti pentru orele petrecute in plus la serviciu.

7.000 de oportunitati de cariera, 250 de companii si organizatii

Recrutorii care au participat la Targul de Cariere afirma ca au gasit in mare masura persoane motivate, dornice sa creasca din punct de vedere profesional si bine pregatite.

In total, peste 7.000 de locuri de munca, internshipuri, stagii de practica si oportunitati de voluntariat au fost disponibile, in aceasta primavara, la Targul de Cariere (TdC). Au recrutat la

TdC peste 250 de companii si organizatii printre care Accenture, Accesa, Active Job Consulting, Arvato Bertelsmann, Atexis, Bosch, Bosch Rexroth, CamelWeb, Competence Call Center, CIE Matricon, E.ON Business Services, Emerson, Faist Mecatronic, Genpact, Hirschmann Romania, Intacct, Kaufland, KFC, Lidl, McDonald’s, Porsche Engineering, Siemens, SCC Services, Sykes, Steelcase, VS Comunication, Xerox, Yardi Romania.

Inscrierile pentru urmatorul sezonul de toamna TdC, au inceput. Detalii despre Targul de Cariere gasiti pe www.targuldecariere.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: