Management Stiri

Ce își doresc angajații de la 2020

8 ian. 2020 2 min

Ce își doresc angajații de la 2020

Reading Time: 2 minute

Un loc de muncă nou, o mărire salarială, sau un job mai aproape de casă sunt printre principalele obiective profesionale ale românilor, în 2020.

Un studiu realizat recent de portalul de recrutare eJobs România și dat astăzi publicității, arată că pentru 44,3% dintre angajații români cea mai importantă rezoluție profesională pentru anul nou este schimbarea jobului. Tot potrivit sondajului realizat de eJobs România, 30% dintre respondenți speră a o mărire salarială, 24 de procente dintre participanții la studiu vor un loc de muncă mai aproape de casă, iar 22% trec pe lista scurtă a dorințelor pentru acest an dezvoltarea profesională. În topul preferințelor românilor urmează schimbarea domeniului de activitate, urmată de emigrarea sau lansarea unui proiect antreprenorial.

Chiar și angajații care nu au în plan schimbarea locului de muncă sunt deciși să facă totuși o serie de schimbări în noul an: Majoritatea vor să reducă sau să elimine orele lucrate peste program. 34% dintre angajați au precizat că își mai dorescu o promovare. Doi din zece respondenți vor să își îmbunătățească relația cu colegii de echipă, în timp ce 19% vizează o relație mai bună cu managerul direct. 17% plănuiesc să se mute în alt departament din aceeași companie și aproximativ 15% vor să își crească eficiența. În acest scop, intenționează să participe la mai puține ședințe, dar și să fie mai transparenți – vor să ceară sau să ofere mai mult feedback.

„De la an la an, observăm că angajații știuu din ce în ce mai bine ce vor, dar și care sunt metodele prin care pot să ajungă mai repede la obiectivele lor. Iar asta se întâmplă nu doar în cazul specialiștilor și al angajaților cu experiență mai mare, ci chiar și în cazul celor aflați la început de drum profesional, adică al tinerilor”, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România. „Optimiști, 7 din 10 respondenți cred că acest an va fi mai bun decât precedentul, din punct de vedere profesional. ”Când spun asta, românii de gândesc, evident, și la ce se va întâmpla cu salariile lor. Astfel, 62% dintre participanții la studiu cred că în 2020 vor primi o majorare salarială. Un sfert dintre aceștia estimează că în noul an vor câștiga cu 10%-20% mai mult decât în 2019, 14% se așteaptă la majorări ajustate cu inflația, cuprinse între 5% și 10%, iar 18% speră la un salariu net mai mare cu 20 – 25% în 2020. Doar 1 din 10 respondenți cred că salariile lor vor crește cu peste 50%, iar 7,6% sunt mulțumiți de salariile lor actuale și nu plănuiesc să ceară o mărire”, explică Bogdan Badea. 

Când vine vorba despre nemulțumirile pe care le-au acumulat în 2019, aproape un sfert dintre participanții la studiu spun că anul trecut a fost unul prost pentru că nu au obținut o mărire salarială. La fel de mulți sunt dezamăgiți de faptul că nu au reușit să se angajeze, în timp ce 17% și-ar fi dorit să aloce mai mult timp cursurilor de dezvoltare profesională sau să fie susținuți în această direcție de compania pentru care lucrează. 13% sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost promovați și tot atâția și-ar fi dorit să-și deschidă propriul business, dar nu au reușit.

Foto: © Paulus Rusyanto | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: