Companii Stiri

Orkla preia Hamé

11 dec. 2015 < 1 min

Orkla preia Hamé

Reading Time: < 1 minut

Orkla a semnat un acord de preluare a producatorului Hamé, urmand ca, dupa ce tranzactia este vizata de autoritati, compania sa ajunga la o dublare a cifrei de afaceri in Europa Centrala.

Orkla preia Hamé de la Decapterus S.à.r.l., un holding privat din Luxemburg, iar valoarea tranzactiei este de 175 milioane de euro.

Hamé este lider de piata in Cehia si Slovacia, ocupand in aceste doua tari prima pozitie in categoriile de pate, ready meal, ketchup, legume la conserve, gemuri si mancare pentru copii, in timp ce in Romania, compania se afla printre liderii categoriei de pate. Hamé detine pozitii de top si in Ungaria si Rusia.

Hamé are aproximativ 2400 de angajati si zece puncte de lucru, dintre care unul in Romania, sapte in Cehia, unul in Slovacia si unul in Rusia. Sediul central al companiei se afla in Kunovice, localitate situata in sud-estul Cehiei.

In 2014 Hamé a inregistrat vanzari de 181,3 milioane de euro si un profit net de 8,65 milioane de euro. 70% din vanzarile Hamé sunt generate de Cehia si Slovacia.

Orkla este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata produselor alimentare de larg consum si solutii pentru bacanii si afacerile din industria brutariei din Scandinavia, zona tarilor baltice, Europa Centrala si India. Compania este prezenta in Europa Centrala prin Orkla Foods Romania, Vitana (Cehia si Slovacia) si Felix Austria.

Orkla este listata la bursa din Oslo, avand sediul in capitala Norvegiei. In 2014, grupul Orkla a avut o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de euro si aproximativ 13000 de angajati la sfarsitul anului 2014.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: