Analize Stiri Tech

Buget record pentru cybersecuritate: 18,7 miliarde de dolari

24 iun. 2020 < 1 min

Buget record pentru cybersecuritate: 18,7 miliarde de dolari

Reading Time: < 1 minut

Domeniul cybersecurității este unul vital în noua configurare a digitalizării globale și a coflictelor internaționale. Pentru 2021, Guvernul SUA a alocat un buget de 18,7 miliarde de dolari pentru cheltuieli legate de securitatea informatică.

Potrivit unui raport Atlas VPN, Departamentul Apărării va primi cea mai mare parte din acest buget, aproximativ 10 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din cheltuielile federale din acesst domeniu.

Potrivit documentelor oficiale, „aceste fonduri vizează să sprijine eforturile Pentagonului de a se apăra împotriva atacurilor cibernetice venite din exterior. De asemenea, forțele SUA trebuie să dezvolte abilități pentru a conduce războiul cibernetic împotriva inamicilor existenți și potențiali”.

Buget crescut pentru Apărare

Pentru a privi lucrurile dintr-o perspectivă mai largă, în 2021, bugetul Național total de Apărare este de 740,5 miliarde de dolari. În schimb, cheltuielile cu securitatea cibernetică reprezintă doar 2,5% din această sumă, se mai arată în raportul Atlas.

Există însă și domenii care au primit mai puțini bani pentru cybersecuritate, precum Departamentul de Comerț, unde va scădea cu peste 26%, de la 514,3 milioane dolari în 2020 la 378,1 milioane dolari în 2021.

Cel mai important plus bugetar este pentru Agenția pentru Protecția Mediului, înregistrând o creștere bugetară de cybersecuritate de 44%, de la 32,5 milioane de dolari în 2020 la 46,8 milioane de dolari în 2021.

© Michael Borgers | Dreamstime.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: