Companii Tech

Ce pagube produc bresele de securitate?

16 feb. 2015 < 1 min

Ce pagube produc bresele de securitate?

Reading Time: < 1 minut

2,7 miliarde de dolari este valoarea totala a pagubelor produse de incidentele de securitate cibernetica la nivel global. Si valoarea a fost inregistrata doar pe parcursul anului trecut.

Numarul total de incidente de securitate cibernetica detectate anul trecut in companii a crescut cu aproape jumatate (48%) fata de 2013, atingand 42,8 milioane de evenimente la nivel global, dupa cum arata concluziile studiului “PwC Global State of Information Security 2015”, dat astazi publicitatii. Pierderile cauzate de aceste incidente au fost estimate la 2,7 miliarde de dolari, valoare de asemenea in crestere anul trecut, fata de 2013. Principalele tinte? In companiile mari – cu cifra de afaceri de peste un miliard de dolari – au fost inregistrate cu 44% mai multe incidente de securitate fata de anul precedent, in timp ce numarul acestora a scazut in cazul companiilor care au o cifra de afaceri mai mica de 100 de milioane de dolari.

“Numarul incidentelor detectate este direct proportional cu investitiile companiilor in securitatea cibernetica. Scaderea numarului acestora la nivelul micilor companii sugereaza ca exista tot mai multe brese de securitate neidentificate. De ce ar fi interesati hackerii doar de companiile mari cand scopul lor final este acela de a obtine date?, spune Mircea Bozga, Partener, Servicii de Audit, PwC  Romania.  

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: