Creativitate Lifestyle Marketing Stiri

Ce să vedeți la Romanian Design Week

11 iun. 2021 3 min

Ce să vedeți la Romanian Design Week

Reading Time: 3 minute

Bucureștiul este centrul industriei creative românești, prin Romanian Design Week, care are în program expoziții, instalații și activări în tot orașul.

Ediția de anul acesta a celui mai mare festival creativ din România se desfășoară până în 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere din București.

Reunite sub tema #Together, expozițiile și instalațiile pot fi destinația ideală pentru o după-amiază relaxantă în oraș, mai ales că o parte dintre acestea se întâmplă în aer liber.

Ediția de anul acesta își propune să aducă în lumină complexitatea și diversitatea proiectelor semnate de creativii români, precum și să celebreze colaborarea și dialogul dintre discipline.

Un trend major este colaborarea dintre branduri și artiști locali consacrați, care aduc în prim plan importanța unei viziuni orientate spre viitor și oferă astfel o nouă perspectivă asupra spațiului public.

IQOS World – Network of emotions by Adrian Damian

Atracția principală a festivalului Romanian Design Week este IQOS World –  Network of Emotions, o instalație imersivă realizată în colaborare cu Adrian Damian, unul dintre cei mai captivanți scenografi contemporani. Instalația poate fi vizitată până în 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic din București, în strada Băiculești nr. 29.

Adrian Damian este un creator de experiențe multisenzoriale, care utilizează tehnologia drept mijloc de exprimare artistică. Acesta a semnat peste 60 de scenografii în teatre renumite din România și străinătate, în țări precum Polonia, Finlanda, Kazahstan sau Germania.

IQOS World – Network of Emotions creează un spațiu al conexiunii, în care emoțiile sunt transpuse în culoare și sunet. În realizarea acesteia, scenograful Adrian Damian s-a inspirat din conexiunile dintre arborii de vârste diferite și din modul în care aceștia comunică în interiorul sistemului vegetal, foarte asemănător unei comunități umane, în care legăturile sunt nevăzute, dar profunde.

 „Împreună, suntem mai mult decât vedem. Ne definim prin complexitatea conexiunilor dintre noi, care sunt adesea nevăzute. Acolo unde emoțiile ni se întrepătrund, se dezvăluie adevărata noastră natură. Acești copaci și dinamica relațiilor lor ne învață cine suntem cu adevărat, ne arată urmele emoțiilor noastre și cât de conectați suntem unii cu ceilalți. Mai avem multe de învățat de la ei”, a spus scenograful Adrian Damian.

Art for Air – picturi murale realizate de Obie Platon cu vopseluri inovatoare Airlite, care purifica aerul

Un alt proiect dezvoltat de IQOS în cadrul acestei ediții a festivalului, la inițiativa Romanian Design Week, este muralul Art for Air, realizat în colaborare cu Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din România.

În cadrul acestui proiect, artistul a creat, cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, un mural de 35mp, situat în centrul Bucureștiului, care poate fi admirat în strada Matei Millo nr. 9.

Pe lângă acest mural, Obie Platon a creat și o instalație impresionantă la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A. O adevărată explozie de culoare executată în mod inedit, pe o roată de mari dimensiuni cu ajutorul acelorasi vopseluri care purifică aerul.

Accesul la instalația IQOS World – Network of Emotions și în RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

RDW x Urban Monkey

Romanian Design Week și Urban Monkey au lansat, în luna aprilie, provocarea RDW x Urban Monkey, pentru a promova mersul pe bicicletă.

Este primul pas dintr-un demers mai amplu care are ca scop amplificarea trendului de folosire a bicicletei în București. Încurajarea mersului pe două roți face parte din misiunea Urban Monkey de a face orașul un loc mai bun pentru locuitorii săi.  La fiecare sticlă vândută, 5 cenți sunt direcționați către proiecte care cresc calitatea vieții.

Concursul a provocat designerii și arhitecții să propună rasteluri pentru biciclete, atractive, dar totodată funcționale, ca o formă de încurajare pentru cei care aleg să circule pe două roți. Vizitatorii care ajung cu bicicleta la Combinatul Fondului Plastic în perioada 4-13 iunie, atunci când are loc festivalul Romanian Design Week, vor putea testa cele trei modele de rastel care vor fi integrate în curtea exterioară.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: