Companii Stiri

Ce-si doresc femeile?

25 feb. 2015 2 min

Ce-si doresc femeile?

Reading Time: 2 minute

Cosmetice (40%), haine (18%) si bijuterii (7%) sunt, in ordine, intentiile de cumparare ale femeilor care primesc tichete cadou cu ocazia zilei de 8 Martie, arata un studiu al companiei Sodexo, realizat pe un esantion de aproximativ 1.000 de companii, in intervalul 1 februarie 2014 – 15 februarie 2015.

Credit foto: © Stephanie Zieber | Dreamstime.com

Peste 45% dintre companiile care au acordat in 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activeaza in sectorul industrial, servicii si distributie. In top trei industrii s-au situat angajatorii din distributie (20%), industria chimica si metalurgica (15%) si industria producatoare de bunuri de consum (10%).

 Majoritatea companiilor (52%) care au acordat acest beneficiu extrasalarial angajatelor lor au intre 1 si 19 angajati.

Peste 27% din totalul companiile angajatoare sunt din Bucuresti si judetul Ilfov.

Valoarea medie a tichetelor cadou acordate este de 150 de lei per eveniment. 

Sodexo_Grafic_Ce isi doresc femeile sa cumpere cu tichete cadou

Reprezentantii Sodexo declara ca volumele de tichete cadou oferite angajatelor in intervalul 1- 8 martie in 2014 au crescut cu aproape 50% comparativ cu cele inregistrate cu un an in urma

“Avem deja toate premisele sa putem estima o crestere a numarului de companii care vor acorda si anul acesta tichete Cadou Pass angajatelor lor in perioada 1 – 8 martie”, declara Jean Istasse, CEO, Sodexo Romania.

Compania Sodex a fost infiintata de catre Pierre Bellon in 1966 in Franta. In  prezent, grupul operezaza in 80 de tari, are 419.000 de angajati si a ajuns la o cifra de afaceri de 18  miliarde euro. Compania si-a deschis operatiunile in Romania incepand din 1998

Companiile care ofera tichete Cadou Pass beneficiaza de deductibilitatea contravalorii in limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Tichetele cadou oferite de companii angajatilor lor in limita plafonului stabilit prin lege (150 de lei per eveniment) nu sunt supuse platii contributiilor sociale individuale (C.A.S., contributii, concedii si indemnizatii, contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, fondul de sanatate, fondul de somaj, fondul de asigurare accidente).

Tichetele cadou sunt supuse impozitului pe venit, in cota de doar 16%, platit de angajat.

Angajatii care primesc tichete Cadou Pass pot cumpara cadoul pe care-l doresc dintr-o retea de retail de peste 60.000 de unitati. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: