Stiri Tech

Cea mai premiată echipă de robotică vine la Biz Innovation Forum

6 apr. 2017 3 min

Cea mai premiată echipă de robotică vine la Biz Innovation Forum

Reading Time: 3 minute

AutoVortex, cea mai premiată echipă de robotică din România, cu performanțe recunoscute în toate competițiile internaționale de robotică vine la Biz Innovation Forum . Cei de la AutoVortex ne vor arăta cum se construiesc roboții, dar și cum se fac alianțele pentru a câștiga în luptele cu roboți   

Echipa liceenilor români i-a batut pe ruși la ei acasă, iar acum se pregătește pentru Campionatul Mondial de Robotică ce se va desfășura la Saint Louis, în Statele Unite, la sfârșitul lunii aprilie. Și vor să îi bată și pe americani.

Echipa AutoVortex, formată din elevi de la mai multe licee din Bucureşti, a obţinut o performanţă extraordinară la competiţia internaţională de robotică FIRST Tech Challenge Russia Open 2017, care a avut loc la Sochi. Sub îndrumarea profesorului coordonator Ionuţ Panea, tinerii s-au clasat pe primul loc al podiumului, stabilind un nou record mondial în competiţiile de robotică din seria FIRST Tech Challenge din acest sezon.

AutoVortex România a primit la ediţia din acest an a FTC Russia Open 2017 un punctaj-record de 295 de puncte, cel anterior fiind stabilit de o echipa din SUA (290 de puncte) cu o săptămână înainte. Prin această victorie, echipa s-a calificat și la Campionatul Mondial de Robotică din SUA.

“Am început să ne pregătim pentru concursurile de robotică de la finalul anului trecut, astfel că 2017 ne-a prins deja la competiţia de robotică din Coreea, unde am avut ocazia să testăm pentru prima dată roboţii. Toată munca noastră, a elevilor şi antrenorului din echipă, a fost premiată prin această victorie importantă în faţa echipelor paricipante la competiţia din Rusia şi sperăm să continuăm această evoluţie bună şi la următoarele concursuri”, spune Ionuţ Panea, profesor coordonator al echipei AutoVortex. 

BRD – Groupe Société Générale a fost alături de cei de la AutoVortex, și le-a susinut participarea la concursurile internaţionale. Totodată, cu ajutorul BRD a fost inaugurat laboratorul de robotică BRD FIRST Tech HUB, la Universitatea Politehnică din București, în care elevi și mentori au la dispoziție spațiu de lucru, echipamente și toate cele necesare pentru programarea și construirea roboților.

Creativitate și pasiune

Înfiinţată în 2011, echipa AutoVortex România este formată din peste 25 de creatori de roboţi, care se împart în mai multe sub-echipe în cadrul competiţiilor internaţionale: AutoVortex, AutoVortex Beluga, AutoVortex Flat Earth şi AutoVortex Transilvania. Membrii echipelor fac schimb permanent de informaţii şi idei pentru ca fiecare să dezvolte roboţi performanţi, care se pot adapta condiţiilor de concurs, pornind de la o strategie bine stabilită împreună cu profesorul Ionuţ Panea, coordonatorul acestui  ”ecosistem” de creativitate tehnologică.

AutoVortex România a participat cu 3 echipe în cadrul FTC Russia Open 2017, fiecare cu propriul robot, reuşind să se claseze pe primele două locuri, în urma etapei de calificări. Pentru a îndeplini cu succes tema globală #velocityvortex, stabilită de FIRST International, echipele din România au creat o alianţă, în finala competiţiei, pe care au câştigat-o cu ajutorul roboţilor Tancul (cubul negru) şi Felix (robotul omnidirecţional).

Evenimentele FIRST Tech Challenge au o mecanică relativ diferită de alte competiţii de robotică, în care toate echipele trebuie să formeze alianţe alături de alţi competitori, în faza finală, găsind metoda cea ma buna de a-şi învinge adversarii.

Robotul Tancul a fost realizat, sub coordonarea lui Ionuţ Panea, de echipa AutoVortex, formată din elevii  Ngo-Van-Marin Robert Ionuţ, Banciu Călin, Nichita Alexandru, Ion Rareş, în timp ce robotul Felix a fost dezvoltat de echipa AutoVortex Beluga, coordonată de Diaconescu Vlad Eduard, alături de elevii Bădici Rareş, Preda Andrei Gabriel şi Vasilescu Vlad. În cadrul competiţiei din Rusia a participat şi echipa AutoVortex Flat Earth alcătuită din antrenorul Szavuj Iosif şi elevul Szavuj Iosif Oliver.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: