Lifestyle MarComm Stiri

Celed a intrat în circuitul festivalier internațional

10 sept. 2020 2 min

Celed a intrat în circuitul festivalier internațional

Reading Time: 2 minute

În perioada 20-26 septembrie 2020, scurtmetrajul Celed, scris și regizat de Anghel Damian, va fi proiectat în competiția principală a celui mai vechi și important festival de film de scurtmetraj – Drama International Short Film Festival din Grecia.

Scurtmetrajul a primit mențiunea specială la ZFR, în cadrul TIFF 2019, și premiul publicului la Filmfestival Munchen, tot în 2019, dar a avut și selecții în cadrul unor festivaluri internaționale de prestigiu. Celed a fost proiectat în 2019 în cadrul Festivalului de Cortos de Bogota, Festivalului Internațional du Film de Montagne – Autrans, la Tirana International Film Festival și Thessaloniki International Film Festival, și a fost nominalizat în 2020 la Premiile Gopo pentru categoria Cel mai bun scurtmetraj românesc.

În săptămâna 24-30 august 2020, Celed a concurat la OFF (Odense Film Festival) și la Busan International Short Film Festival, cele mai importante festivaluri de film de scurtmetraj din Danemarca, respectiv Coreea de Sud. În cadrul OFF, Celed a fost selectat la categoria Youth și în Competiția principală, fiind proiectat de șapte ori în cadrul evenimentului. În cadrul BISFF, filmul a concurat în Competiția principală.

“Viața mea e împărțită în mai multe planuri în momentul de față. Din perspectiva actorului, continuăm proiectul de suflet VLAD, apoi încercăm să revenim în teatre la începutul lui octombrie. Din perspectiva regizorului, pregătesc un scurtmetraj și lungmetrajul meu de debut. Din perspectiva scenaristului, lucrez de zor la continuarea VLAD, la un alt serial care e în fază incipientă și la un proiect surpriză, cu regizorul Jesus del Cerro și cu actorul și producătorul Codin Maticiuc, gașca de la Miami Bici pusă pe doborât noi recorduri. Va urma… :)”, declară Anghel Damian despre proiectele sale prezente și viitoare.

Celed este un băiat de 7 ani, vândut de tatăl său drept ajutor de cioban la o stână. Scurtmetrajul cu același nume surprinde momente cutremurătoare din viața copilului și toate greutățile prin care trece la o vârstă atât de fragedă.

Scurtmetrajul Celed a fost produs de Aparte Film & Michelangelo Films, cu sprijinul CNC, Fundația 9 – Fondul Lucian Pintilie & Adrian Ghenie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: