Marketing Stiri

Centennial Talks la Promenada

8 mart. 2018 2 min

Centennial Talks la Promenada

Reading Time: 2 minute

Promenada a lansat seria de dezbateri Centennial Talks, prin care marchează Centenarul Marii Uniri cu un prim eveniment dedicat mișcării feministe din România, desfășurat la Concept Store Molecule F din Promenada.

Dezbaterea le-a avut ca invitate pe expertele în egalitate de gen Laura Grunberg și Irina Costache, care au adus în discuție începuturile mișcării feministe în România, stereotipurile asociate fenomenului, provocările actuale, dar perspectivele feminismului.

”Mișcarea femeilor a pornit de la lupta pentru dreptul la educație, la vot, de a intra pe piața muncii, dar mai are multe obiective de îndeplinit. Datele arată că nu există nicio țară în lume în care să se fi atins egalitatea de gen, avem domenii polarizate, în general cele cu câștiguri mai mari sunt rezervate bărbaților, reprezentativitatea femeilor în consiliile de administrație ale companiilor sau în mediul politic este sub 30%, conform unui raport al Comisiei Europene din 2017”, a declarat Laura Grunberg, profesoară de sociologie, președinta Asociației de Analize Feministe AnA și scriitoare.

 „România a ocupat în 2017 antepenultimul loc la egalitatea de gen, conform unui clasament al Institutului European pentru Egalitatea de Gen. Este un index calculat începând din 2005, în care ne-am situat aproape constant pe ultimul loc. Progresul înregistrat este însă unul relativ dacă ne gândim la ce se întâmplă în Ungaria și Grecia”, a declarat Irina Costache, doctor în Studii despre Egalitatea de Gen.

În prezent, cele mai disputate subiecte despre feminism sunt legate de violență, reprezentativitate politică, stereotipuri, dar și un curent de opinie conform căruia mișcarea feministă și-a pierdut sensul, în pofida faptului că studii diverse dovedesc contrariul.

Centrul comercial Promenada este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. La finalul anului 2014, mall Promenada a intrat în portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor comercial din Europa Centrala si de Est. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: