BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Certificat de igienă pentru afacerile din industria ospitalității  

21 apr. 2020 < 1 min

Certificat de igienă pentru afacerile din industria ospitalității  

Reading Time: < 1 minut

Accor și Bureau Veritas și-au unit forțele pentru a lansa o etichetă concepută să certifice că au fost atinse standardele de siguranță și protocoalele de igienă adecvate în hoteluri și restaurante. În felul acesta, cei doi lideri în domeniul ospitalității, respectiv al servicilor de testare, inspecție și certificare speră să ajute redeschiderea afacerilor din industria ospitalității și a restaurantelor. 

Eticheta va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile tuturor hotelurilor grupului Accor, precum și ale altor lanțuri și hoteluri independente. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu medici și epidemiologi și a fost dezvoltat în colaborare cu proprietarii și asociațiile comerciale Accor, precum UMIH, GNC și GNI.

Proiectul va fi prezentat în zilele ce urmează în cadrul Alliance France Tourisme, precum și către ministerele relevante (ministerele franceze ale turismului, sănătății și muncii), astfel încât aceștia să se implice activ – și să valideze – standardele recomandate. Propuneri concrete pentru ușurarea măsurilor de blocare vor fi transmise, în Franța și, ulterior, în Europa, diferitelor guverne, ministere și comisii relevante.

Rezultatul acestui efort va fi un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria ospitalității, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (OMS, Ministerul Sănătății etc.), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în zona de birouri și de catering. Înainte de a-și rezerva următorul sejur, clienții europeni vor putea verifica pe un site web dedicat al Bureau Veritas, dacă un anumit hotel sau restaurant a fost certificat sau nu de către Bureau Veritas. 

Foto: © Viacheslav Iacobchuk | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: