Stiri

“Chefi de România”, cei mai buni bucătari şi cofetari, desemnaţi de 16 personalităţi din lumea gastronomiei

15 feb. 2023 8 min

“Chefi de România”, cei mai buni bucătari şi cofetari, desemnaţi de 16 personalităţi din lumea gastronomiei

Reading Time: 8 minute

Prima ediție a Galei Premiilor “Chefi de Romania” s-a desfășurat la Palatul Bragadiru din București, pe 9 februarie, sub un concept lansat pe piață de Daniela Sima.

În atmosfera unui palat boieresc din Vechiul București de acum 100 de ani și-au dat întâlnire peste 160 de invitați din bucătăriile și cofetăriile din România, reprezentanți ai industriei ospitalității, parteneri importanti din FMCG, presa de specialitate și prieteni ai acestei comunități.

Daniela Sima
Daniela Sima: “Conceptul și ideea îmi aparțin și mă bucur că am reușit să strâng în același loc bucătari și cofetari, chiar dacă aceștia din urmă nu formează încă o comunitate așa cum o fac deja bucătarii. Asta înseamnă că trebuie să facem mai multe și pentru cofetari. Toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu aș fi avut alături de mine parteneri inimoși, dornici de a sprijini o astfel de inițiativă culinară”

Invitații s-au bucurat de un meniu festiv alcătuit din patru Signature Dish-uri ale chefilor Cezar Munteanu, Laurențiu Hairadin, Nico Lontras și Emanuel Mocan.  Preparatele au fost acompaniate de Singleton Whisky 12 Y, Mysterium Riesling de Rin & Sauvignon Blanc și Navigo Compas Fetească Neagră de la Jidvei și Somersby de la Tuborg România. Invitații s-au bucurat și de un Food&Coffee Pairing oferit în premiera de Caffe Vergnano Espresso 1882 Original, brand al companiei Coca Cola HBC. Pentru tot ceea ce înseamnă catering, Daniela Sima a colaborat cu echipa lui Chef John Menumorut.

“Procesul de stabilire a categoriilor pentru bucatări și cofetari și cel de jurizare a fost unul complex, pentru ca nu s-a facut până acuma așa ceva și practic a trebuit să construiesc totul de la zero. Dar tocmai asta mi-a placut și m-am entuziasmat când am vazut că putem premia atât de mulți profesioniști din această breaslă”, declară Daniela Sima.

Bucătarii și cofetarii au fost jurizați de o echipă de bucătari și cofetari profesionisti / personalitati, oameni din domeniul culinar si al industriei Horeca si de reprezentanti ai presei de specialitate.

Juriul a fost format din Chef Oana Coanta, Chef Ioan Florescu, Chef Constantin Ghimpu, Chef Adrian Hadean, Chef Nico Lontras, Chef Cezar Munteanu, Chef Robert Voicu, Pastry Chef Ana Consulea, Pastry Chef Mirela Cata, Pastry Chef Carmela Dragomir, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Laurentiu Mata Tanase – ANBCT, Gabriel Gavrilescu – Amuse Bouche, Carmen Filote Ionescu – Trends byHRB, Silvia Ion – Horeca Insight, Catalina Matei – Horeca Romania.

“Conceptul și ideea îmi aparțin și mă bucur că am reușit să strâng în același loc bucătari și cofetari, chiar dacă aceștia din urmă nu formează încă o comunitate așa cum o fac deja bucătarii. Asta înseamnă că trebuie să facem mai multe și pentru cofetari. Toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu aș fi avut alături de mine parteneri inimoși, dornici de a sprijini o astfel de inițiativă culinară. Parteneri principali ai acestei gale au fost brand-uri deja cu notorietate în lumea culinară, San Pellegrino și Aqua Panna, brand-uri care susțin bucătarii și promovează tinerele talente în cadrul competiției San Pellegrino Young Chef și Singleton Whisky, tot din grupul PPD Global România. Unilever Food Solution este mereu aproape de bucătari, iar Dr.Oetker Professional de cofetari, Kotanyi, Băneasa – Faină și Paste, EPack, brand-ul companiei Enigma, Ocean Fish – unul dintre principalii jucători din categoria pește și produse din pește, Pfanner și Monini, Parmafood cu brand-urile Mutti, La Molisana și Tabasco, Carlsberg și Somersby din grupul Tuborg România și Vergnano Coffee, brand al grupului Coca Cola HBC, Tiplog – partener de încredere pe tipar și logistică și ambalaje, Team Fresh – unul dintre cei mai buni parteneri pe aprovizionarea cu legume&fructe și Chefs Work și Bragard – unul dintre cei mai buni furnizori de tunici și sorturi”, a declarat organizatoarea evenimentului, Daniela Sima.

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România (ANBCT) s-a alăturat acestei inițiative și a sprijinit prin promovare și va susține proiectul acesta culinar.

Câștigătorii Galei Premiilor “Chefi de Romania”

CHEF BUCATARIE TRADITIONAL ROMANEASCA

Locul 1 – SORIN CUCU – Mahala Bucuresti

Locul 2 – MARA ELENA OANA – Viscri, Brasov

Locul 3 – IOAN BEBESELEA – Sindicat Gourmet, Bucuresti

CHEF NEW ROMANIAN CUISINE –

Premiu oferit de SAN PELLGRINO SI AQUA PANNA

Locul 1 – ALEX PETRICEAN – Noua, Bucuresti

Locul 2 – DANIEL PALICI – Grai, Bucuresti

Locul 3 – MIHAI TOADER – Soro Lume, Bucuresti

CHEF FINE DINING

Locul 1 – MARIAN ZANCIANU – Zori, Iasi

Locul 2 – RADU IONESCU – Kaiamo, Bucuresti

Locul 3 – CATALIN BEJENARIU – Kane, Bucuresti

CHEF EVENIMENTE

Locul 1 – BOGDAN PIELE– Residence Ballroom, Bucuresti

Locul 2 – RAZVAN ALEXANDRU – Reina Events

Locul 3 – STEFAN POPESCU – Domeniul cu Ciresi

CHEF RESTAURANT DE HOTEL

Locul 1 – BOGDAN ALEXANDRESCU– Bucuresti

Locul 2 – NICA LICA – J.W.Marriott Bucuresti

Locul 3 – IOAN CRISTIAN SERB – Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca

CHEF BUCATARII ETNICE

Locul 1 – CATALIN PETRESCU – Ruka Izakaya, Bucuresti

Locul 2 – JOSEPH HADAD – Caju/Mace Bucuresti

Locul 3 – MICHAEL PASSARELLI – Sciccheria /Bucuresti

CHEF BISTRO GASTRONOMY

Locul 1 – LAURENTIU HAIRADIN – Rual Aprobistro, Bucuresti

Locul 2 – ALA DUMITRACHE – Balls, Bucuresti

Locul 3 – RADU DUMITRESCU– Voila, Bucuresti

YOUNG CHEF

Locul 1 – ALIN VADEAN

Locul 2 – DADIANA MUNTEANU – Fain, Sibiu

Locul 3 – PAUL ANDREI ANTOHI – Transilvania/Bucuresti

BEST FEMALE CHEF

MADALINA ROMAN

BEST MALE CHEF

MARIAN ZANCIANU

PASTRY CHEF BOUTIQUE PASTRY

Locul 1 – IOANA ROMANESCU– Cupcake Philosphy Bucuresti

Locul 2 – ALINA SUDRIU – Grace Couture, Bucuresti

Locul 3 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Zmeur, Bucuresti

PASTRY CHEF COFETARIE CLASICA

Locul 1 – SIMONA POPE – Alice, Bucuresti

Locul 2 – VERA MAXIM – Poem Caffe, Braila

Locul 3 – ALEXANDRU STEFAN – Cofetaria Alex, Targoviste

PASTRY CHEF RESTAURANT DE HOTEL

Locul 1 – MIMI DIMA – Athenee Palace, Bucuresti

Locul 2 – ELENA ZANE  – Sheraton, Bucuresti

BEST PASTRY TRAINER

Locul 1 – OLGUTA OANA ILIESCU – Pastry Workshop, Bucuresti

Locul 2 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Horeca Culinary School

Locul 3 – GEORGIANA RAICAN – ICEP Hotel School

YOUNG PASTRY CHEF

Locul 1 – ALEXANDRU STEFAN – Cofetaria Alex, Bucuresti

Locul 2 – MARINEL BEJAN

Locul 3 – ANDREEA IGNAT

BEST FEMALE PASTRY CHEF

VERA MAXIM – Poem Caffe, Braila

BEST MALE PASTRY CHEF

FLAVIAN DOBRE – Kanel, Bucuresti

PREMII SPECIALE

PREMIUL FARM TO TABLE

Locul 1 – MIHAI TOADER – Soro Lume/Bucuresti

Locul 2 – ALEX PETRICEAN – Noua, Bucuresti

Locul 3 –  MADALINA ROMAN

PREMIUL DE POPULARITATE – Chef JOSEPH HADAD

PREMIUL IN MEMORIAM ADI POP – Chef EMANUEL MOCAN

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Chef IOAN FLORESCU

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Pastry Chef CARMELA DRAGOMIR

PREMIUL SPECIAL ANBCT – Chef DUMITRU BURTEA SI Chef EMANUEL MOCAN

PREMIUL DE ORIGINALITATE – Chef CEZAR MUNTEANU

PREMIUL PENTRU CAMPANII DE CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – Chef ADRIAN HADEAN

PREMIUL SPECIAL – MIRCEA GROZA

Pe această platformă “Chefi de România” se vor creiona proiecte noi, cum ar fi “Chefs Visit” pentru sprijinirea bucătarilor tineri prin vizitarea lor în locațiile în care activează, începerea procesului de nominalizări pe parcursul anului, proiecte pentru cofetari și alte proiecte care să sprijine dezvoltarea acestei comunități.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: