Brand Focus Tech

Cinci pași esențiali pentru securitatea afacerii și biroului tău

4 iun. 2019 3 min

Cinci pași esențiali pentru securitatea afacerii și biroului tău

Reading Time: 3 minute

2018 a fost un an dificil pentru companii. Schimbările referitoare la gestionarea datelor au avut un impact puternic atât asupra companiilor, cât și a angajaților și, chiar dacă în ultimele luni agitația pare că s-a mai domolit, nerespectarea RGPD (sau GDPR, cum îl știm cu toții după acronimul în engleza) poate duce la amenzi de pana la patru procente din cifra de afaceri anuală a firmei, iar companiile sunt acum mai vulnerabile ca oricând.

RGPD afectează toate companiile care lucrează cu date, iar Second Payments Services Directive (PSD2) a adus schimbări majore, care presupun noi măsuri de securitate.

Atacurile informatice vizează în principal tocmai furtul de date sensibile, deci apărarea acestora a devenit critică pentru companii. De aceea, una dintre cele mai mari provocări este în prezent gestionarea confidențialității datelor personale și a tuturor informațiilor care fac parte din fluxul de activitate al unei afaceri.

Cum poți să asiguri securitatea afacerii tale

 1. să stabilești strategia de securitate a datelor
 2. să actualizezi infrastructurile IT existente
 3. să monitorizezi constant activitatea
 4. să educi forța de muncă
 5. să identifici soluțiile potrivite de securitate pentru activitatea ta

Cât de sigure sunt compania și informațiile din biroul tău?

Știm cu toții, trebuie luate constant măsuri de protecție a afacerii și a informațiilor interne. Pentru asta, multe companii colaborează cu consultanți specializați, altele investesc în tehnologii sofisticate, precum firewall-uri, protecții antivirus, software-uri de securitate și multe altele. Totuși, acestea nu includ de multe ori și elemente de protecție pentru imprimantele de birou, iar acest lucru poate cauza vulnerabilități mai mari decât ne imaginăm.

Este și motivul pentru care, printre soluțiile pe care le-am analizat pentru Biz, ne-a atras atenția oferta Canon în domeniul securității. Am observat rapid că, pe lângă partea de securitate și protecția datelor cu caracter personal și a informațiilor confidențiale, Canon vine cu un set clar de soluții.

Mai exact, se face o analiză a proceselor din companie pentru a se asigura că principiile RGPD sunt integrate în fluxurile de lucru – nu doar în ceea ce privește stocarea datelor, dar și în ceea ce privește angajații care au rolul de protectori și administratori ai acestor informații.

Soluțiile Canon previn breșele de securitate prin gestionarea întregii infrastructuri de imprimare și degrevează personalul IT, monitorizează jurnalele de activitate și analizează protocoalele de imprimare, pentru a găsi o soluție eficienta și din punct de vedere al costurilor, și optimizează consumul de energie și hârtie.

Canon nu-ți lasă afacerea vulnerabilă

Soluțiile de securitate de la Canon mențin rețeaua și datele sigure împotriva atacurilor interne și externe. Iată câteva dintre opțiunile care-ti oferă posibilitatea, ca manager, să-ti desfășori activitatea fără să te mai gândești la posibilele atacuri:

 • Filtrarea datelor IP și Mac, care previne accesul neautorizat în rețea.
 • Autentificarea IEEE, care acorda privilegii de acces doar dispozitivelor clienților autorizate de un server de autentificare.
 • Criptarea datelor în tranzit de la și către dispozitiv. Aceasta opțiune criptează operațiunile de imprimare în tranzit de la PC-ul utilizatorului la imprimanta multifuncțională. Activând setul universal de caracteristici de securitate, pot fi criptate și datele scanate în format PDF. Cu alte cuvinte, este imposibilă “interceptarea” datelor care circulă de la și către imprimantă.
 • Serviciul de verificare a siguranței biroului oferă o scanare completa a rețelei, pentru a identifica potențialele vulnerabilități, cu furnizarea de constatări și recomandări într-un raport detaliat.
 • Audituri complete ale documentelor și prevenirea pierderilor de date.
 • Înregistrarea tuturor datelor referitoare la imprimare, copiere și scanare. Mai multe informații despre soluțiile de securitate de la Canon găsiți aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: