Lifestyle Stiri

Cineplexx investește 25 de milioane de euro în opt cinematografe în România

19 nov. 2018 2 min

Cineplexx investește 25 de milioane de euro în opt cinematografe în România

Reading Time: 2 minute

Cineplexx lobbyGrupul austriac Cineplexx anunță investiții de 25 de milioane de euro în România, în construcția a opt cinematografe care vor avea în total 50 de ecrane. Primele două cinematografe vor fi deschise în trimestrul I al anului viitor la București și Satu Mare, în 2019 urmând să fie inaugurate alte două cinematografe, se arată într-un comunicat al companiei.

Cineplexx Cinema Hall„Piața de cinematografe din România are un potențial de dezvoltare extraordinar și, pornind de la strategia de intrare în valul doi pe piață, am decis să dezvoltăm locații premium în câteva noi mall-uri. În același timp, analizăm în câteva proiecte de modernizare care ar putea intra în portofoliul nostru în viitor”, a declarat Christof Papousek, managing partner al Cineplexx.

Compania are planificate pentru 2020 și 2021 câte două noi cinematografe pe an. Cineplexx operează deja 22 de cinematografe în Europa de Sud-Est, în țări precum Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia-Herzegovina, Muntenegru, Albania și Grecia. În totalul grupul austriac deține 44 de cinematografe cu 300 de ecrane, celelalte piețe pe care este prezent fiind Austria și Italia. Cineplexx urmează să deschidă luna aceasta un cinema cu opt ecrane în Novi Sad (Serbia), iar în decembrie va deschide al doilea cinematograf din capitala albaneză Tirana.

Christian Langhammer CEO„Intrarea pe piața românească subliniază strategia noastră anticiclică de investiții, pregătindu-ne pentru 2019-2020, care vor fi ani profitabili pentru cinematografe, în condițiile în care în prezent se află în producție blockbustere precum Războiul Stelelor, James Bond și Avatar, ce vor atrage un număr mare de spectatori”, arată Christian Langhammer, CEO și acționar principal al grupului Cineplexx.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: