Management Stiri

Clever Taxi achiziționată de mytaxi2 min

22/06/2017 2 min read

author:

Clever Taxi achiziționată de mytaxi2 min

Reading Time: 2 minute

Clever Taxi, aplicația de chemat taxi, deținută de Clever Tech România a fost achiziționată astăzi de mytaxi, liderul european al pieței de e-hailing.

Clever Taxi, aplicația lansată în urmă cu șapte ani de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe mari din țară, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și mai bine de 600.000 de utilizatori, a fost achiziționată recent de compania germană. Prin această achiziție, mytaxi își consolidează prezența pe piața internațională a mobilității. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse în România, devenind cea mai mare aplicație de e-hailing din țară. Platforma va continua să funcționeze, astfel că toți șoferii și clienții vor putea să se bucure în continuare de aplicație.

Prin această achiziție strategică, mytaxi accelerează expansiunea internațională a aplicației de comandă a taximetrelor în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicație din lume care a creat o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilitate în 70 de orașe din 10 țări europene, mytaxi este liderul de piață în industria aplicațiilor e-hailing. România devine a 11-a țară din Europa în care mytaxi funcționează.

„Suntem foarte încântați să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziție facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piața de transport. Din 2010, Clever Taxi a deschis drumul pentru modul în care te deplasezi în orașele din România”, spune Mihai Rotaru, CEO al Clever Tech România.

„mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâți să investim în piața locală, astfel încât să oferim cea mai sigură și legală formă de transport autorizat și pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai ușor prin soluții de mobilitate avansate. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi soluții inovatoare de mobilitate atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Intenționăm să dezvoltăm un centru local de Cercetare și Dezvoltare (R&D) în București pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală și suntem în plin proces de recrutare și angajare în toate aspectele afacerii și tehnologiei”, spune Mihai Rotaru.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE