BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Clienții BT pot afla de pe site dobânda și rata lunară după amânarea creditelor

7 mai 2020 2 min

Clienții BT pot afla de pe site dobânda și rata lunară după amânarea creditelor

Reading Time: 2 minute

Clienții persoane fizice BT care au solicitat amânarea ratelor la credite sau intenționează să aplice pentru facilitatea lansată de Banca Transilvania conform OUG 37 pot afla de pe siteul băncii, pagina Solicită amânare rate, care este dobânda cumulată, precum și rata lunară după perioada de amânare.

Pentru a folosi simultatorul online, clienții trebuie să aibă la îndemână câteva date despre creditul lor, cum ar fi soldul rămas de plată, rata dobânzii curente sau numărul de luni rămas până la finalul creditului. Aceste informații se regăsesc în cel mai recent grafic de rambursare, arată banca, într-un comunicat de presă.

Simulatorul online îi ajută pe clienți să își facă planuri financiare în perioada următoare.  Banca Transilvania a anunțat în aprilie măsurile pentru susținerea clienților afectați de actualul context economic si social. Din cele 29.000 de solicitări care sunt la zi, au fost soluționate peste 26.000, pentru 95% dintre ele răspunsul fiind pozitiv.

Clienții pot solicita amânarea ratelor până în 14 mai a.c., inclusiv.

Detalii despre măsurile pentru clienții BT persoane fizice:

  • Posibilitatea amânării ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.
  • Perioada de creditare va fi prelungită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligațiilor de plată.
  • Pentru creditele cu garanții imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, conform Ordonanței de urgență.
  • Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile cumulate vor fi reeșalonate până la finalul noii maturități – prelungite – a creditului, BT alegând ca și pentru aceste sume să aplice o rată a dobânzii egală cu 0%. Măsura este suplimentară cerințelor legale aprobate de către Stat.

Modalități de solicitare a amânării ratelor la credite:

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: